Kabeljauw dugléré
Belgische chefs delen het recept van een klassieker, maar dan wel in een eigen interpretatie. Deze week: Henk Van Oudenhove van Gastrobar Hubert.
De chef
Henk Van Oudenhove is klassiek geschoold. Samen met zijn vrouw Veronique opende hij dertien jaar geleden het intieme ’tafeltheatertje’ Sans Cravate. Zij wisten de lat telkens wat hoger te leggen, met een Michelinster tot gevolg. Drie jaar geleden kwam La Suite Sans Cravate erbij, een luxueuze tafel & bed met vier suites. Niet veel later volgde Hubert Gastrobar, een laagdrempelige gastrobar waar veel draait rond pasteien, gerechten aan het spit, kaas en wijn.
Gastrobar/Sans Cravate: Langestraat 159, 8000 Brugge, 050 64 10 09, sanscravate.be p>
p>
DE WIJN p>
Clos du Gravillas, cuvée l’Inattendu, 18,80 euro, bij Wijnimport Maes-Braem. p>
www.wijnimport-maesbraem.be p>
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier