Hans Cousserier is vertegenwoordiger en Sandra De Clus is officemanager. Zij hebben twee kindjes : de vijfjarige Marie en de vierjarige Pieterjan. Hans komt uit een gezin waar moeder een echte cordon bleu was. Door haar is hij zelf in de keuken gaan experimenteren. Om de basis onder de knie te krijgen, volgde Hans Cousserier vier jaar avondschool aan de Ceria. Dat beviel hem best en hij hoopt later nog een cursus voor keukenchef te volgen.

In de week worden thuis de taken verdeeld. Wie het eerst van het werk thuiskomt, begint in de keuken met de voorbereidingen. Vroeger was Hans eerder thuis en was het voor hem geen probleem om het eten te prepareren. Dan maakte hij er een punt van om aan de dagelijkse kost een meerwaarde te geven, bijvoorbeeld door een feestelijke presentatie. Vaak betrekt Hans de kindjes door ze op een of andere manier mee te laten helpen. Of hij amuseert het jonge volkje door eetbare figuurtjes te creëren. Sandra is ook een goede kok, maar komt vaak tijd te kort. Zij doet meestal de boodschappen. In het weekend wordt er samen gekookt en dan doet zij de voorbereidingen, maakt zij het nagerecht en brengt zij orde op zaken. Dat laatste is wel nodig, want Hans is een kok die veel rommel maakt en veel messen en pannen nodig heeft. Zijn voorkeur gaat naar relatief eenvoudige bereidingen uit de traditionele Franse en Belgische keuken, gemaakt uit goede grondstoffen, zoals bijvoorbeeld een gebraad met bijpassende groenten en aardappelgratin.

Sinds twee jaar hebben Sandra en Hans een nieuwe, gemeenschappelijke hobby : al proevend wijn ontdekken. Zij zijn lid van een wijnclubje. Iedere maand krijgt een van de leden de opdracht om bij een themawijn een dineetje te ontwerpen. Door de groeiende interesse in wijn, wordt het jaarlijkse verlof meestal afgesloten met een verblijf in een wijnstreek. Tijdens de laatste zomervakantie bracht het gezin een weekje door op een camping in Meursault. Daar lieten zij hun Nederlandse buren versteld staan door te tonen wat je allemaal kan klaarmaken op een kleine barbecue en een gasvuurtje. Het was dan ook niet zelden dat zij de avond afsloten met meerdere gasten aan de klaptafel.

Hans en Sandra kozen voor Hoe Maakt U Het ? vlotte gerechten, die iedereen in een handomdraai op tafel kan zetten. Hans nam voor- en hoofdgerecht voor zijn rekening en Sandra bereidde traditiegetrouw het nagerecht.

Voor deze bijzondere gelegenheid halen Hans en Sandra hun lievelingswijn boven : een Montepulciano d’Abruzzo, Testarossa 2001 van Franco Pasetti. De gestructureerde wijn met diepe rode kleur heeft een heerlijk boeket van rood fruit met kruidige noot (20 euro bij wijnhandel Vinea Grootvriendt, Roosdaal, www.vinea.be).

Door Pieter van Doveren – Foto’s Diane Hendrikx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content