Hoe maakt u het?
Nadine Migom heeft een voorliefde voor de ‘zuivere Franse keuken’, waarin eersteklas verse producten de hoofdrol spelen.
Koken voor een huisgenoot of een vriend is een manier om je genegenheid te tonen. Nadine Migom doet haar echtgenoot een plezier met een soep van zeevruchten, de kinderen met lamszadel en de hele familie met een mousse van chocolade (zie recepten). Nadine wordt gemotiveerd door haar man: zijn lekkerbekkerij is de drijfveer om telkens iets anders te maken. Alleen van nagerechten houdt hij minder: als het aan hem lag, mocht er dagelijks ijs op tafel komen. In huize Migom is dat geen probleem: Nadine maakt een sorbet van passievrucht en frambozen voor manlief en een dame blanche voor de zoon. De cordon-bleu houdt zelf het meest van witloof met ham en kaas. Maar omdat die bereiding zo eenvoudig is, komt het gerecht slechts zelden op tafel. Nadine Migom is van opleiding regentes huishoudkunde en kan bogen op bijkomende keukenopleiding. Aanvankelijk maakte zij deel uit van een vriendinnenclubje, dat aan chef-koks vroeg om thuis demonstratielessen te geven. Later volgde Nadine lessen in vegetarisch koken en deed zij mee aan diverse kooksessies georganiseerd door de Weekend Knack Kookclub. Zij leerde er hoe je heel wat gerechten bijna volledig op voorhand kan maken, zodat je tijdens het aperitief gezellig bij de genodigden kan blijven. Haar voorkeur gaat naar bereidingen uit de Franse keuken. Zo ontstonden specialiteiten als: tarbot met mousselinesaus, bereidingen met haas en fazant of tongfilet op Normandische wijze. Tijdens het kokkerellen wordt het gezondheidsaspect niet uit het oog verloren. Vooral moeder en dochter proberen ‘juist’ te eten. Dat wil zeggen: zuiver koken door eersteklas verse producten met respect te behandelen, minstens twee soorten groenten te voorzien, fruit afzonderlijk te eten en niet na de maaltijd, en drie keer per week wordt gekozen voor vis. De voorgestelde wijn is een Château Carignan ‘Cuvée Prestige’, Première Côte de Bordeaux ’94. Deze wijn werd voor 338 fr. gekocht bij Magnus (Bisschoppenlaan 575, 2100 Deurne). Het kasteel Carignan is eigendom van de in België geboren Philippe Pieraerts. De Cuvée Prestige is een klassewijn afkomstig van de oudste stokken en heeft 18 maanden eik gehad.
Pieter van Doveren / Foto’s Tony Le Duc
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier