Ligging: AAN DE RAND VAN FLOBECQ, MET UITKIJK OP HET PLATTELAND I Sfeer: ROMANTISCH I Reistijd: DRIE KWARTIER RIJDEN VAN BRUSSEL I Prijzen: CORRECT

Lucie Levrau runde jarenlang een zaak van binnenhuis- en tuindecoratie toen ze in Flobecq, in het hartje van het Parc Naturel du Pays des Collines, een boerderijtje met een verleden ontdekte. Dat was acht jaar geleden en ze stippelde meteen een tienjarenplan uit om de leembouwhoeve uit 1772 een nieuw leven in te blazen. De Auberge Aux Champs Elysées was eeuwenlang een boerderij annex café geweest, en die traditie is nooit echt verloren gegaan : de laatste eigenares durfde op haar negentigste door het open raam nog een druppel schenken aan de langskomende boeren.

“Deze plek beviel mij zo dat ik het jammer vond dat ik hier maar weinig tijd kon doorbrengen”, aldus Lucie. “Ik had het te druk met mijn zaak in Sint-Martens-Latem. Tot ik op een dag de beslissing nam om mijn winkel te verkopen en hier fulltime te komen wonen. En omdat ik als kind er altijd van gedroomd had om een klein hotel te runnen, begon ik drie jaar geleden met deze bed & breakfast.”

Wie voor de gevel staat, ziet meteen dat het hier niet om een doorsneelogies gaat, maar wie door het huis naar de tuinkant loopt, ontdekt pas de echte charme van het geheel. Daar ligt tussen een weelde van bloemen en planten een langwerpig gebouwtje waar de gastvrouw drie kamers heeft ondergebracht. Eigenlijk gaat het om één kamer op de eerste verdieping en nog eens twee kleine gîtes met mezzanine. Die hebben beneden een zithoek met een kleine open haard én een gezellige badkamer met ligbad en toilet. Het dubbele bed bevindt zich telkens onder de helling van het dak, op de mezzanine. Achteraan bevindt zich nog een houten terras dat uitzicht biedt op het groen en het achterliggende heuvelland, dat eigenlijk het verlengde is van de Vlaamse Ardennen. Aan de voorzijde van de voormalige stallen zijn houten tafels en stoelen gezet voor wie daar wil verpozen.

Het ontbijt wordt in het hoofdhuis geserveerd, een gezellig nest met prullaria en antiek. Een kamer met een zithoek en kachel is er voorbehouden voor de gasten, die aan twee tafels het ontbijt kunnen gebruiken. Dat is overvloedig, rijkelijk en heerlijk, met een eitje als toemaatje.

TIP!

Wandel- en fietstochten door het heuvelland en een bezoek aan het historische Hôpital Notre Dame à la Rose in Lessen, waar acht eeuwen geneeskunde- en kunstgeschiedenis te kijk staan.

Info

De Auberge Aux Champs Elysées telt twee gîtes die tegen 100 euro voor één en 175 euro voor twee nachten worden verhuurd. Voor de kleinere kamer wordt 70 en 120 euro aangerekend, altijd inclusief ontbijten. Een midweekviernachtenverblijf kost respectievelijk 250 en 200 euro.

Auberge Aux Champs Elysées, Brique 2, 7880 Flobecq, 068 553 773 en 0495 183 240, www.auxchampselysees.be

Door Pierre Darge / Foto’s PPI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content