AANBOD:Philippe Gillard (30) verzorgt het haar en de hoofdhuid tijdens een twee uur durende individuele sessie met klei, zouten, plantenbaden, oliën en aromatherapie. Hij gebruikt merkloze grondstoffen, geen strikte en onpersoonlijke behandelingsprogramma’s. Afhankelijk van je noden behoren hals- en gelaatsmassages, voetbaden of relaxatiesessies tot de mogelijkheden.

BELOFTEN: Gillard wil je bewust maken van je natuurlijke schoonheid, zowel uiterlijk als innerlijk, en van de rol van je algemene gezondheid daarin. Stress, onderhuidse spanningen en vermoeidheid eisen immers hun tol. Tijdens een sessie worden haar en hoofdhuid weer sterk en gezond gemaakt, terwijl Gillard je in een toestand van totale ontspanning en innerlijke tevredenheid poogt te brengen. Door naar je leefwijze en motivatie te kijken, wil hij je leren liefdevoller met jezelf om te gaan. Na enkele jaren als ‘gewone’ kapper, volgde hij trouwens een opleiding bij een Franse boeddhistische gemeenschap.

ONZE BEVINDINGEN: Die ochtend staan we op met nek- en rugpijn, en het begin van een griepje. Bovendien werd ons haar tot voor kort jarenlang geblondeerd. Kortom, de ideale omstandigheden voor een sessie bij de natuurkapper. Het Oelegemse ‘salon’ blijkt een krappe en sober ingerichte volkswoning te zijn: pastelverf en geschilderde dolfijnen op de muur, een wastafel en een miniketen voor rustgevende klassieke muziek. Voor de relaxatiesessie wordt zelfs het bureau verplaatst. De ongezellig verlichte ruimte zou best wat kaarsjes kunnen hebben en vooral: met slechts één muur tussen ons en het Albert-kanaal is het er vrij kil. Als Gillard later mijn – steeds ijziger – voeten behandelt, wordt dat probleem acuut. Maar ik ben mild gestemd. Na een kort diagnosegesprek bij een kopje koffie – ik lijk wel bij de dokter te zitten – neemt de ‘haarhomeopaat’ me flink onder handen. Hij versterkt het haar en de hoofdhuid met basisolie, ceder en rozemarijn en met een massage van de schedelnaden. Daarna een weldoende massage, met cirkelvormige bewegingen die de bloedsomloop bevorderen. Twintig minuten later wordt mijn gezicht gemasseerd met jojobaolie met oranjebloesem. De lichte druk op ‘schoonheidspunten’ als de oogkassen, slapen of het neusbeen werkt ontspannend en verzacht wonderwel de nekpijnen. Ondertussen vraagt Gillard me naar mijn leefstijl, sterrenbeeld en karakter. Je moet wel openstaan voor zijn esotherisch discours. Gelukkig maakt zijn zachte en opbouwende aanpak veel goed, hij heeft echt tijd. Als hij me op de relaxatiemat legt, ben ik zo mak als een lammetje. Een zalige hals-, nek- en rugmassage brengt me in hogere sferen. Helaas zit ik een halfuurtje later weer aan de wastafel. Na een homeopathische shampoo en modellerend en voedend cactussap ben ik weer toonbaar. De klachten zijn verdwenen, het haar is gevitaliseerd en ik ben weer herinnerd aan mijn fysieke beperkingen. Nu die verkleumde voeten nog.

PRIJS: 1450 fr. (mannen) – 1750 fr. (vrouwen), voor een haar- en hoofdverzorging met knipbeurt.

Philippe Gillard, Oudstrijdersstraat 151, 2520 Oelegem Tel. 03/385.80.41. Enkel op afspraak.

Wim Denolf / Foto Catherine Lambermont

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content