Nog twee afleveringen, en we weten wie de winnaar wordt van de televisiereeks ‘De designers’. Deze week geven we het woord aan de meest bevoorrechte getuige : presentatrice Evi Hanssen.

Waarom hebben ze u gevraagd om het programma te presenteren ?

Evi Hanssen : “De makers zochten iemand die al wat ervaring had met reality-tv, want kandidaten laten niet zo makkelijk het achterste van hun tong zien. Daarnaast ben ik zelf ook met creatieve dingen bezig, zoals theater en muziek, waardoor ik veel respect heb voor ontwerpers en hun creatief proces. En uiteraard zie je ook meteen de gelijkenissen tussen mezelf en Heidi Klum, de presentatrice van de Amerikaanse reeks.”( lacht)

Kunt u zich altijd vinden in de oordelen van de jury ?

“Ja, maar als presentatrice moet ik ervoor zorgen dat de mening van de jury ook steek houdt voor de kijkers. De discussies van de juryleden duren vaak behoorlijk lang, en ik voel me bevoorrecht die te mogen bijwonen. Opvallend is trouwens dat ze hun eigen smaak daarbij uitschakelen, en vooral kijken naar wat de designer wil uitdrukken, of hij de opdracht goed heeft begrepen, welke stoffen en kleuren hij gebruikt, enzovoort.”

Volgt u de Belgische modewereld op de voet ?

“Ik woon in Antwerpen, daar kun je er moeilijk naast kijken. Maar afgezien daarvan, ben ik altijd trots als creatieve Belgen iets bereiken, of het nu ontwerpers, muzikanten of kunstenaars zijn. Af en toe draag ik wel designerstuks, maar helaas zijn ze iets te duur voor mij. Al krijg je dan wel superieure kwaliteit. Zo heb ik op mijn achttiende een broek gekocht bij Dries Van Noten – daarvoor stond ik op de eerste koopjesdag al om 9 uur voor de deur te wachten – en die draag ik nog altijd. Ook de accessoires van jurylid Christophe Coppens zijn helemaal mijn stijl, en ik vind het dus heel fijn om er daarvan een paar te kopen. Het is leuk om zulke elementen te combineren met goedkopere kledij, en niet zomaar alles klakkeloos over te nemen uit de designeretalages.”

Kiest u zelf de kledij waarin u presenteert ?

“Een programma als 71° Noord, dat werd opge-nomen op de Noordkaap, valt uiteraard nogal moeilijk te presenteren in een stijlvol jurkje, maar voor De designers heb ik samen met de styling van Vtm gezocht naar een eigen look. Daarvoor had ik een paar eigen stuks bijeengeshopt, en de stylisten hebben ook heel goed werk geleverd. Mijn voornaamste eis was : geen typische zwangerschapskleren. Mijn eigen persoonlijkheid moet er genoeg doorheen komen.”

Volgende week moeten de kandidateneen bruidsjurk ontwerpen.

“Een geweldige opdracht ! In de meeste gevallen trouw je maar één keer, dus moet het een prachtige jurk zijn, voor dé dag uit het leven van een vrouw.Uiteraard zal die aflevering me ook doen terugdenken aan mijn eigen huwelijk. Toen droeg ik een creatie van ontwerpster Nicole Cadine : een witte rok met een gouden top.”

De designers, elke dinsdag om 20.35 uur op Vtm.

Afvaller van de week

Mustafa Gulbas : “Ik had niet verwacht dat ik zou afvallen, want ik vond zelf wel dat ik aan de opdracht voldeed. Maar misschien had ik iets eenvoudigers moeten maken, zodat het ontwerp meer tot zijn recht zou zijn gekomen.”

Stefanie Van den Broeck

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content