Hôtel Bachaumont

Montorgueil, vlak bij Les Halles, was lange tijd een niemandsland inzake hotels. Sinds de zomer 2015 is er Hôtel Bachaumont, ondergebracht in een voormalige kliniek. De 45 kamers en 4 suites zijn ingericht in art-decostijl door decoratrice van het moment Dorothée Meilichzon (Grand Pigalle Hôtel, Hôtel Paradis, Beef Club), de bar wordt gestuurd door de Experimental Group (Beef Club, Compagnie des Vins Surnaturels), en het restaurant is in handen van Gregory Marchand, chef van het cultrestaurant Frenchie. Tweepersoonskamers vanaf 280 euro.

18 rue Bachaumont, 2de arrondissement, www.hotelbachaumont.com

Grand Pigalle Hôtel

De Experimental Group en Dorothée Meilichzon zitten ook achter Grand Pigalle Hôtel, in trendy wijk SoPi. De kamers zijn uitgerust met miniatuur cocktailbars. De zeepjes zijn van Officine Universelle Buly, het hipste beautymerk van Parijs. Tweepersoonskamers vanaf 200 euro.

29 rue Victor Massé, 9de arrondissement, www.grandpigalle.com

Maison Souquet

Maison Souquet is ondergebracht in een voormalig belle-epoquebordeel van Pigalle, de oude rosse buurt van Parijs. Er zijn 14 kamers, 6 suites en 2 appartementen, ingericht door de legendarische Jacques Garcia. Verrassing : het salon d’eau, een feeërieke spa met een 10 m lang zwembad onder een plafond met gouden sterren. Decadent en discreet (“Petit palais de l’hédonisme“, luidt het op de website). Tweepersoonskamers vanaf 330 euro.

10 rue de Bruxelles, 9de arrondissement, www.maisonsouquet.com

Hôtel Paradis

Een voorloper : Paradis, tussen Gare du Nord en de Opéra Garnier, bestaat al sinds 2013. Decoratrice is de al eerder genoemde Dorothée Meilichzon. De sfeer is cosy, met figuratief behang en bijzondere bedden. Tweepersoonskamers vanaf 120 euro.

41 rue des Petites-Ecuries, 10de arrondissement, www.hotelparadisparis.com

Hôtel Henriette

Les Gobelins is, ten onrechte, een van de minder toeristische buurten van Parijs, op de grens van het 5de en het 13de arrondissement. Hôtel Henriette is een gloednieuw boetiekhotel in een rustig straatje, volledig ingericht door decoratrice Vanessa Scoffier met stijlvol vintage meubilair van Knoll of Pierre Guariche, en textiel van Kvadrat (“Broc’n’roll“, zegt ze zelf). Gezellig : Een wintertuin en een binnenplaats met tafeltjes en planten. De prijzen zijn zacht naar Parijse normen, vanaf 89 euro.

9 rue des Gobelins, 13de arrondissement, www.hotelhenriette.com

Hôtel Providence

Hôtel Providence ligt tussen Gare de l’Est en de Marais, en vlak bij Place de la République. De 18 kamers (waaronder enkele op miniformaat, 13 m²) in het gebouw uit 1854 zijn ingericht met vintage meubilair en de badkamers hebben witte metrotegels. Amélien Poulain, maar dan minder kitsch. De eigenaars hebben ook een aantal populaire bistro’s in hun zakenportefeuille, waaronder Chez Jeannette (om de hoek), Le Mansart, Le Floréal en de vorig jaar geopende Brasserie Barbès, met een dakterras dat uitgeeft op de métro aérien. Tweepersoonskamers vanaf 160 euro.

90 rue René Boulanger, 10de arrondissement, www.hotelprovidenceparis.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content