Tot voor kort bestonden zwevende lampen enkel in sprookjes. IJslandse designer Kristi?n Birna Bjarnado?ttir bracht daar met haar 'Illuminant' verandering in. De jonge designer vervaardigde de lamp uit het reflecterende materiaal dat normaal in veiligheidskledij wordt gebruikt.

De lampenkap hangt met een bijna onzichtbare nylon visdraad aan het plafond. Op de grond daaronder staat een cilindervormige LED lamp die naar boven toe op de lampenkap schijnt. De smalle reflecterende lintjes onderaan de lampenkap roepen het beeld op van een magische kwal. De 'Illuminant' creÃ"ert zo een magische, sprookjesachtige atmosfeer. De kleur kan worden aangepast door één van de gekleurde plaatjes boven de LED lamp te schuiven.

Vorige week was de zwevende lamp nog te bewonderen op de designbeurs 'designmarch' in Reykjavik

Ruth Vanden Berghe

Tot voor kort bestonden zwevende lampen enkel in sprookjes. IJslandse designer Kristi?n Birna Bjarnado?ttir bracht daar met haar 'Illuminant' verandering in. De jonge designer vervaardigde de lamp uit het reflecterende materiaal dat normaal in veiligheidskledij wordt gebruikt. De lampenkap hangt met een bijna onzichtbare nylon visdraad aan het plafond. Op de grond daaronder staat een cilindervormige LED lamp die naar boven toe op de lampenkap schijnt. De smalle reflecterende lintjes onderaan de lampenkap roepen het beeld op van een magische kwal. De 'Illuminant' creÃ"ert zo een magische, sprookjesachtige atmosfeer. De kleur kan worden aangepast door één van de gekleurde plaatjes boven de LED lamp te schuiven. Vorige week was de zwevende lamp nog te bewonderen op de designbeurs 'designmarch' in ReykjavikRuth Vanden Berghe