Velen zijn het gewend om op Facebook opmerkingen te geven op foto's, nieuwtjes of links met een goedkeurend duimsymbooltje. Hetzelfde principe geldt op de Amerikaanse website The Design Vote. Daarop komt elke dag een nieuw meubel, gadget, lamp, woning en de bezoekers kunnen thumbs up of thumbs down stemmen. Meer niet. Behalve dat het al eens tot verrassingen kan leiden, want voorlopig werden de meeste "Ja"-stemmen verzameld door de Hold Cabinets, twee kasten van de jonge Belgische ontwerper Gauthier Poulain die op 10 juni op de website gepost werd. Half augustus had hij 222 opwaartse en 31 neerwaartse duimen.

"Inderdaad een verrassing", geeft hij toe. "Dat zijn meer stemmen dan een lamp van Tom Dixon die ook op de website staat! Waarschijnlijk heeft de webmaster de kasten gezien toen ik door Brussels Export uitgenodigd was om in New York te exposeren in mei. De meubelen refereren naar luxebagage: vandaar de fijne fluwelen verf en de leren riem. Het heeft een ludieke en een chique kant." En dat doet het blijkbaar goed online.

Leen Creve.

Info: De Hold Cabinets zijn te bestellen via www.gauthier-poulain.com, prijs op aanvraag.

Velen zijn het gewend om op Facebook opmerkingen te geven op foto's, nieuwtjes of links met een goedkeurend duimsymbooltje. Hetzelfde principe geldt op de Amerikaanse website The Design Vote. Daarop komt elke dag een nieuw meubel, gadget, lamp, woning en de bezoekers kunnen thumbs up of thumbs down stemmen. Meer niet. Behalve dat het al eens tot verrassingen kan leiden, want voorlopig werden de meeste "Ja"-stemmen verzameld door de Hold Cabinets, twee kasten van de jonge Belgische ontwerper Gauthier Poulain die op 10 juni op de website gepost werd. Half augustus had hij 222 opwaartse en 31 neerwaartse duimen. "Inderdaad een verrassing", geeft hij toe. "Dat zijn meer stemmen dan een lamp van Tom Dixon die ook op de website staat! Waarschijnlijk heeft de webmaster de kasten gezien toen ik door Brussels Export uitgenodigd was om in New York te exposeren in mei. De meubelen refereren naar luxebagage: vandaar de fijne fluwelen verf en de leren riem. Het heeft een ludieke en een chique kant." En dat doet het blijkbaar goed online. Leen Creve. Info: De Hold Cabinets zijn te bestellen via www.gauthier-poulain.com, prijs op aanvraag.