Objecten van een Vlaamse ontwerper of een Vlaams bedrijf kunnen elk jaar meedingen naar het 'Henry Van de Velde Label' dat Design Vlaanderen uitreikt.

Dat label mogen ze hun hele marktleven lang met zich meedragen. De volgende twaalf heten voortaan uitmuntend vormgegeven.

1. Disk, lamp van Loudordesign voor TossB
2. Maison 01, muurbekleding van Marie Mees & Catherine Biasino voor Arte
3. Donut, plaspotje van Pars Pro Toto voor Hoppop
4. Freecom Mobile Drive xxs, externe harde schijf van Sylvain Willenz voor Freecom
5. Oasis, sofa van Bram Boo voor Feld
6. Philink, tafel van Voet-Theuns architecten voor Ahrend
7. Play, radiator voor Jaga
8. Buzziscreen, akoestisch kamerscherm van Sas Adriaenssens voor Buzzispace.com
9. Cosmolite Luggage, koffer van Eric Sijmons voor Samsonite
10. Tripple Hawk, diamantloep van Enthoven Associates voor Swiss-Axe
11. Geena, oriÃ"ntatieverlichting van Tom Vande Ghinste voor TAL
12. Neo, hakselaar van Pilipili voor Eliet

De officiÃ"le uitreiking volgt op 19 januari 2010, wat meteen ook de start van een tentoonstelling in de lokettenzaal van het Vlaams Parlement tot 27 februari 2010 betekent. Op dat moment worden ook de "grote" Henry Van de Velde Prijzen van Design Vlaanderen, die van Loopbaan, Jong Talent en Bedrijf, uitgereikt.

Objecten van een Vlaamse ontwerper of een Vlaams bedrijf kunnen elk jaar meedingen naar het 'Henry Van de Velde Label' dat Design Vlaanderen uitreikt. Dat label mogen ze hun hele marktleven lang met zich meedragen. De volgende twaalf heten voortaan uitmuntend vormgegeven. 1. Disk, lamp van Loudordesign voor TossB2. Maison 01, muurbekleding van Marie Mees & Catherine Biasino voor Arte3. Donut, plaspotje van Pars Pro Toto voor Hoppop4. Freecom Mobile Drive xxs, externe harde schijf van Sylvain Willenz voor Freecom5. Oasis, sofa van Bram Boo voor Feld6. Philink, tafel van Voet-Theuns architecten voor Ahrend7. Play, radiator voor Jaga8. Buzziscreen, akoestisch kamerscherm van Sas Adriaenssens voor Buzzispace.com9. Cosmolite Luggage, koffer van Eric Sijmons voor Samsonite10. Tripple Hawk, diamantloep van Enthoven Associates voor Swiss-Axe11. Geena, oriÃ"ntatieverlichting van Tom Vande Ghinste voor TAL12. Neo, hakselaar van Pilipili voor ElietDe officiÃ"le uitreiking volgt op 19 januari 2010, wat meteen ook de start van een tentoonstelling in de lokettenzaal van het Vlaams Parlement tot 27 februari 2010 betekent. Op dat moment worden ook de "grote" Henry Van de Velde Prijzen van Design Vlaanderen, die van Loopbaan, Jong Talent en Bedrijf, uitgereikt.