Het Vitra Design Museum keert voor de tijdelijke tentoonstelling The Essence of Things terug naar de basis. Of liever: naar design dat de 'kunst van het reduceren' illustreert. Vereenvoudiging is immers niet alleen een richtinggevend principe in de geschiedenis van de designwereld, tijdens haast alle stormachtige periodes op economisch vlak treedt het eens zo hard op de voorgrond.

Zelf zoekt het museum de verklaring achter de rationele designlogica in andere aspecten, zoals het productieproces, ruimtelijke beperkingen of esthetische trends. Designiconen van Le Corbusier en Gerrit Rietveld tot Eero Saarinen worden bovendien omkaderd met gelijkaardige voorbeelden uit onder meer de mode, food design en de kunstwereld. Een primeur is alvast de ultracompacte en -goedkope Nano uit India, een wagen die op Europese bodem nog niet te verkrijgen is.

Wim Denolf

TOT 19 SEPTEMBER, WEIL AM RHEIN (D)

Info: +49 7621 702 32 00.

Het Vitra Design Museum keert voor de tijdelijke tentoonstelling The Essence of Things terug naar de basis. Of liever: naar design dat de 'kunst van het reduceren' illustreert. Vereenvoudiging is immers niet alleen een richtinggevend principe in de geschiedenis van de designwereld, tijdens haast alle stormachtige periodes op economisch vlak treedt het eens zo hard op de voorgrond. Zelf zoekt het museum de verklaring achter de rationele designlogica in andere aspecten, zoals het productieproces, ruimtelijke beperkingen of esthetische trends. Designiconen van Le Corbusier en Gerrit Rietveld tot Eero Saarinen worden bovendien omkaderd met gelijkaardige voorbeelden uit onder meer de mode, food design en de kunstwereld. Een primeur is alvast de ultracompacte en -goedkope Nano uit India, een wagen die op Europese bodem nog niet te verkrijgen is. Wim DenolfTOT 19 SEPTEMBER, WEIL AM RHEIN (D) Info: +49 7621 702 32 00.