De Europese commissie wil design stimuleren. Daarom werd één oktober uitgeroepen tot European Design Day.

In Europa is het in 2009 het jaar van innovatie en creativiteit. BEDA, het Bureau of European Design Associations, profiteert van zijn veertigste verjaardag om het belang van design voor de Europese industrie te benadrukken.

BEDA heeft de Europese commissie kunnen overhalen van het belang van de integratie van design in het innovatiebeleid. Deze zomer stelde de Europese Commissie een werkdocument op waar een aantal belangrijke conclusies uit getrokken kunnen worden. Zo blijkt bijvoorbeeld dat bedrijven die investeren in design niet alleen de neiging hebben om sneller te groeien maar ook vernieuwender en winstgevender zijn. Een voordeel in deze moeilijke tijden.

Ook op macro-economisch niveau heerst er een sterke correlatie tussen gebruik van design en nationale concurrentie. Jan R. Stavik, president van BEDA bevestigt: "We hebben een werkelijke doorbraak voor design in Europa bereikt, wat Europese concurrentie in de toekomst kan bevorderen."

Dit jaar zijn er in Vlaanderen nog geen concrete activiteiten gepland rond de Europese dag van het Design, maar we kijken alvast uit naar volgend jaar.

JoÃ"lle Verstraeten

De Europese commissie wil design stimuleren. Daarom werd één oktober uitgeroepen tot European Design Day.In Europa is het in 2009 het jaar van innovatie en creativiteit. BEDA, het Bureau of European Design Associations, profiteert van zijn veertigste verjaardag om het belang van design voor de Europese industrie te benadrukken. BEDA heeft de Europese commissie kunnen overhalen van het belang van de integratie van design in het innovatiebeleid. Deze zomer stelde de Europese Commissie een werkdocument op waar een aantal belangrijke conclusies uit getrokken kunnen worden. Zo blijkt bijvoorbeeld dat bedrijven die investeren in design niet alleen de neiging hebben om sneller te groeien maar ook vernieuwender en winstgevender zijn. Een voordeel in deze moeilijke tijden. Ook op macro-economisch niveau heerst er een sterke correlatie tussen gebruik van design en nationale concurrentie. Jan R. Stavik, president van BEDA bevestigt: "We hebben een werkelijke doorbraak voor design in Europa bereikt, wat Europese concurrentie in de toekomst kan bevorderen."Dit jaar zijn er in Vlaanderen nog geen concrete activiteiten gepland rond de Europese dag van het Design, maar we kijken alvast uit naar volgend jaar.JoÃ"lle Verstraeten