Doe het zelf

Doe het zelf
Combineer slim"Een Chesterfield sofa verliest zijn saaiheid, maar behoudt zijn robuuste comfort, zelfs in het meest moderne interieur, als je hem tegen grafische prints zet. Die verliezen op hun beurt hun lieflijkheid naast een reuzenbureaulamp die dan weer essentiële huiselijkheid brengt." (Ilse Crawford in Home is where the hearth is, ISBN 978-084782-685-8)

nl-design-trends-meuebltips-5-jpg

Combineer slim"Een Chesterfield sofa verliest zijn saaiheid, maar behoudt zijn robuuste comfort, zelfs in het meest moderne interieur, als je hem tegen grafische prints zet. Die verliezen op hun beurt hun lieflijkheid naast een reuzenbureaulamp die dan weer essentiële huiselijkheid brengt." (Ilse Crawford in Home is where the hearth is, ISBN 978-084782-685-8)

nl-design-trends-meuebltips-10-jpg

Hoofdpaneel"Een stuk textiel achter je bed is een blikvanger. Het doet dienst als visueel hoofdpaneel en beschermt de muur."(Lorenzo Meazza, interieur verantwoordelijke Ikea België, www.ikea.be )

nl-design-trends-meuebltips-14-jpg

KleurVerfspecialist Sigma coatings heeft bij zijn verdelers software geïnstalleerd. Bedoeling is dat u een foto van uw interieur laat inscannen. Een kleuradviseur gaat dan aan de slag. Ze deden de oefening ook met het interieur van interieurarchitect Luc Ramael dat u op pagina 104 vindt. Info: www.sigmacoatings.be

nl-design-trends-meuebltips-16-jpg

Televisie verstoppen"Drie manieren om een televisie minder te laten opvallen: hem isoleren van stereo-installatie en andere apparatuur. Een kleine televisie naast een groot schilderij doet de televisie alleen opvallen als hij aanstaat. Of het scherm kan onderdeel worden van een hele compositie van schilderijtjes, tekeningen, en andere afbeeldingen en lijsten. Of je kunt het toestel gewoon in de kast schuiven."(Uit Enjoy your home. VT Wonen, Sanoma, Isbn 978-90857438-35)

nl-design-trends-meuebltips-21-jpg

Trompe-l'oeil anno 2008"Het Franse merk Domestic was een van de pioniers in de jongste generatie muurstickers en ze blijven vernieuwende stickers uitbrengen. Ik ben nu bezig met een woning waar we ze gaan integreren. Je mag het huis natuurlijk niet volplakken, maar hier en daar kan het een leuke verrassing zijn."(Interieurarchitecte Anne-Cathérine Chevalier, www.acchevalier.be)Hier de Pom van Ich&Kar van Domestic, www.domestic.fr

nl-design-trends-meuebltips-28-jpg

Do it yourself Uit restjes van een parketvloer liet architect Jan Thys voor zijn eigen woning een tafelblad maken. Een poot werd gevonden op een website van tweedehands design. (Architect Jan Thys van Gouden Liniaal Architecten, www.degoudenliniaal.be)

nl-design-trends-meuebltips-29-jpg

Licht uit pottenStephan Van den Eynde en Céline Van Steene hadden designlampen op het oog, maar konden ze niet meer in hun budget plannen. In een tuincentrum vonden ze bloempotten van 40 euro. Ze hingen ze met een stalen kabel op en maakten er een lamp mee. "Meerdere mensen hebben sindsdien deze lampen al voor 'echte' aangezien, zelfs onze architect!"

nl-design-trends-meuebltips-6-jpg

Plaatsbesparing: De mezzanineHet is eigenlijk vals spelen, zo'n mezzanine, ofte een tussenverdieping in een kamer integreren. Maar de truc werkt. De Fransman Gilles Ebersolt bedacht de studio van een bevriende fotograaf met deze plexiglazen driedekker. Op die manier wordt de onderste verdieping niet eens een donker hokje - belangrijk voor een fotostudio natuurlijk. Hoogtevrees is dan weer wel een afknapper in dit soort oplossingen. (Uit Micro, very small buildings, Ruth Slavid, Laurence King, ISBN 978-1-85669-495-7)

nl-design-trends-meuebltips-7-jpg

Cache-pot"Een zetelscherm is een eenvoudig te vervaardigen meubel dat ervoor zorgt dat je bestaande zetel een architecturaal model in de ruimte wordt." Hier gaat de zetel naadloos over in een bureau.(Vincent Van Duysen, www.vincentvanduysen.com)