Downsizen is niet alleen een trend, het is vaak ook een noodzaak. We zijn met te veel mensen die op een te beperkte oppervlakte willen wonen. Bovendien is een huis kopen ook erg duur. Steeds vaker duiken foto's en filmpjes op van mensen die in een mini-appartement of huis wonen en toch genoeg ruimte hebben om comfortabel te leven.

Het ontwerp van dit autonoom huisje, gebouwd door een bootbouwer, is bewonderenswaardig. Het hoeft niet aangesloten te worden op netwerken dankzij het zelfvoorzienende karakter van het design: een composttoilet, zonneboiler, zonnepanelen en stoof zorgen voor alle energie, warmte en hygiënisch comfort.

De bewoonster heeft alles wat ze nodig heeft. Er is zelf ruimte voor een wasmachine. De materialen, voornamelijk gerecycleerd hout, maken het overigens een gezellig en warm huis. (LP)

Downsizen is niet alleen een trend, het is vaak ook een noodzaak. We zijn met te veel mensen die op een te beperkte oppervlakte willen wonen. Bovendien is een huis kopen ook erg duur. Steeds vaker duiken foto's en filmpjes op van mensen die in een mini-appartement of huis wonen en toch genoeg ruimte hebben om comfortabel te leven. Het ontwerp van dit autonoom huisje, gebouwd door een bootbouwer, is bewonderenswaardig. Het hoeft niet aangesloten te worden op netwerken dankzij het zelfvoorzienende karakter van het design: een composttoilet, zonneboiler, zonnepanelen en stoof zorgen voor alle energie, warmte en hygiënisch comfort. De bewoonster heeft alles wat ze nodig heeft. Er is zelf ruimte voor een wasmachine. De materialen, voornamelijk gerecycleerd hout, maken het overigens een gezellig en warm huis. (LP)