Na Tim Van Steenbergen en Marina Yee is het de beurt aan Piet Stockmans om een collectie te tekenen voor aristide. De kunstenaar ontwierp stoffen voor het interieur- en textielmerk.

De Vlaamse ontwerper en keramist Piet Stockmans is vooral gekend voor zijn creaties uit porselein. Op 27-jarige leeftijd ontwierp hij zijn wereldberoemde Sonja-koffiekopje en sindsdien tekent hij al meer dan veertig jaar serviezen. Naast ontwerper van serviezen is Stockmans ook vrij kunstenaar. Hij ontwerpt telkens met dezelfde filosofie van tastbaarheid en kwetsbaarheid. Dit gevoel heeft de kunstenaar ook in zijn interieurstoffencollectie proberen te vatten. De stoffen zijn luchtig en licht met subtiele prints. Het kleurenpallet sluit nauw aan bij zijn ontwerpen uit porselein en varieert tussen blauw, wit, lichtgrijs en taupe.

De gedrukte dessins zijn foto's van kunstwerken van Piet of herwerkte versies van zijn werken. De stoffen en kussens hebben klinkende namen als Lumina, Ava, Duna, Linea, Tabula, Herba en Arca.

De collectie van Piet Stockmans voor aristide is te koop vanaf september. (LP)

Na Tim Van Steenbergen en Marina Yee is het de beurt aan Piet Stockmans om een collectie te tekenen voor aristide. De kunstenaar ontwierp stoffen voor het interieur- en textielmerk. De Vlaamse ontwerper en keramist Piet Stockmans is vooral gekend voor zijn creaties uit porselein. Op 27-jarige leeftijd ontwierp hij zijn wereldberoemde Sonja-koffiekopje en sindsdien tekent hij al meer dan veertig jaar serviezen. Naast ontwerper van serviezen is Stockmans ook vrij kunstenaar. Hij ontwerpt telkens met dezelfde filosofie van tastbaarheid en kwetsbaarheid. Dit gevoel heeft de kunstenaar ook in zijn interieurstoffencollectie proberen te vatten. De stoffen zijn luchtig en licht met subtiele prints. Het kleurenpallet sluit nauw aan bij zijn ontwerpen uit porselein en varieert tussen blauw, wit, lichtgrijs en taupe. De gedrukte dessins zijn foto's van kunstwerken van Piet of herwerkte versies van zijn werken. De stoffen en kussens hebben klinkende namen als Lumina, Ava, Duna, Linea, Tabula, Herba en Arca. De collectie van Piet Stockmans voor aristide is te koop vanaf september. (LP)