Na de plechtige opening van het project Mr. and Ms. Potager door initiatiefnemer Wouter De Raeve en Brussels minister Evelyne Huytebroeck, belast met Leefmilieu en stadsvernieuwing, hebben de groenten hun eerste groeischeut gekregen.

Een dikke maand na de start van het project in de schaduw van station Brussel Congres kon de eerste oogst dan ook binnengehaald worden. Vooral sla, radijsjes en kruiden konden en masse geoogst worden.

Intussen komen meer en meer mensen opdagen. De moestuin kreeg zelfs al bezoek uit Nederland: de studenten van de afdeling ontwerpen van het Amsterdamse Sandberg Instituut.

Elke woensdagavond komt een vaste kern van ongeveer zes mensen samen om de moestuinen te onderhouden. "En zodra we aankomen, helpen de kinderen ons met het onderhoud, het onkruid wieden en het water geven", vertelt Wouter De Raeve.

Elien Haentjens

Wie vragen heeft, kan daarvoor terecht bij Wouter De Raeve.

Na de plechtige opening van het project Mr. and Ms. Potager door initiatiefnemer Wouter De Raeve en Brussels minister Evelyne Huytebroeck, belast met Leefmilieu en stadsvernieuwing, hebben de groenten hun eerste groeischeut gekregen. Een dikke maand na de start van het project in de schaduw van station Brussel Congres kon de eerste oogst dan ook binnengehaald worden. Vooral sla, radijsjes en kruiden konden en masse geoogst worden. Intussen komen meer en meer mensen opdagen. De moestuin kreeg zelfs al bezoek uit Nederland: de studenten van de afdeling ontwerpen van het Amsterdamse Sandberg Instituut. Elke woensdagavond komt een vaste kern van ongeveer zes mensen samen om de moestuinen te onderhouden. "En zodra we aankomen, helpen de kinderen ons met het onderhoud, het onkruid wieden en het water geven", vertelt Wouter De Raeve. Elien Haentjens Wie vragen heeft, kan daarvoor terecht bij Wouter De Raeve.