Op vrijdag 11 december organiseren C-Mine en Architectuurwijzer een daguitstap naar Rotterdam. Er worden verschillende toplocaties bezocht, zoals de prachtige van Nellefabriek uit 1931, een icoon van het Moderne Bouwen. Deze fabriek blijft een inspiratiebron voor alle architecten. Uiteraard wordt ook De Markthal bewonderd, ontworpen door MVRDV. Deze riante hal in het hartje van de stad is niet enkel een culinaire tempel, maar ook een architecturaal hoogstandje.

Daarnaast wordt ook het Timmermanshuis uit 1953 bekeken, alsook de Kunsthal en De Rotterdammer, de toren van OMA (Office for Metropolitan Architecture) van Rem Koolhaas.

De kostprijs bedraagt 54 euro. Wie belangstelling heeft, verwijzen we graag naar www.architectuurwijzer.be. Deze vereniging organiseert ook tal van interessante voordrachten, het programma van 2016 staat al op de site.

Piet Swimberghe

-
© -
Op vrijdag 11 december organiseren C-Mine en Architectuurwijzer een daguitstap naar Rotterdam. Er worden verschillende toplocaties bezocht, zoals de prachtige van Nellefabriek uit 1931, een icoon van het Moderne Bouwen. Deze fabriek blijft een inspiratiebron voor alle architecten. Uiteraard wordt ook De Markthal bewonderd, ontworpen door MVRDV. Deze riante hal in het hartje van de stad is niet enkel een culinaire tempel, maar ook een architecturaal hoogstandje. Daarnaast wordt ook het Timmermanshuis uit 1953 bekeken, alsook de Kunsthal en De Rotterdammer, de toren van OMA (Office for Metropolitan Architecture) van Rem Koolhaas. De kostprijs bedraagt 54 euro. Wie belangstelling heeft, verwijzen we graag naar www.architectuurwijzer.be. Deze vereniging organiseert ook tal van interessante voordrachten, het programma van 2016 staat al op de site.Piet Swimberghe