De Spaanse architect Manuel de Solà-Morales is nu ook gevraagd om De Keyserlei aan te pakken.

Nadat vorige week bekend raakte dat Jean Nouvel de stationsomgeving rond het Brusselse Zuid opnieuw vorm gaat geven, maakt nu ook Antwerpen plannen om de buurt van De Keyserlei grondig aan te pakken. Dat meldt Architectenweb.nl.

Om voor een optimale integratie tussen de Keyserlei en het Operaplein te zorgen heeft de Scheldestad de Spaanse architect Manuel de Solà-Morales nu ook gevraagd om een nieuw plan voor De Keyserlei te ontwikkelen. Hij tekende eerder al de plannen voor het Operaplein en de Rooseveltplaats. Die werkzaamheden gaan dit jaar van start.

Op die manier wil Antwerpen van de as "een vloeiend geheel" maken. Zo wil de stad één groot voetgangersgebied creëren, van aan het station tot aan de Schelde.

Elien Haentjens

De Spaanse architect Manuel de Solà-Morales is nu ook gevraagd om De Keyserlei aan te pakken. Nadat vorige week bekend raakte dat Jean Nouvel de stationsomgeving rond het Brusselse Zuid opnieuw vorm gaat geven, maakt nu ook Antwerpen plannen om de buurt van De Keyserlei grondig aan te pakken. Dat meldt Architectenweb.nl. Om voor een optimale integratie tussen de Keyserlei en het Operaplein te zorgen heeft de Scheldestad de Spaanse architect Manuel de Solà-Morales nu ook gevraagd om een nieuw plan voor De Keyserlei te ontwikkelen. Hij tekende eerder al de plannen voor het Operaplein en de Rooseveltplaats. Die werkzaamheden gaan dit jaar van start. Op die manier wil Antwerpen van de as "een vloeiend geheel" maken. Zo wil de stad één groot voetgangersgebied creëren, van aan het station tot aan de Schelde. Elien Haentjens