Het Amerikaanse Instituut van Architecten (AIA) en het Nationale Instituut van Bouw Wetenschappen (NIBS) hebben een interactief online portaal uit de grond gestampt waar architecten en bouwwetenschappers gratis toegang krijgen tot research projecten en case studies. Zo meldt Archdaily.

De Building Research Information Knowledgebase, afgekort als BRIK, zal informatie beschikbaar maken over alles wat met bouwen te maken heeft. Dat kan gaan van pre-design tot bewoning en hergebruik.

Voor en door professionals

De bedoeling van dit online portaal is dat research en data op een gemakkelijke en begrijpelijke manier kunnen worden gedeeld. Dit zou moeten leiden tot een beter begrip in de vastgoedwereld van designstrategieën-en innovaties. Het is een website door professionals en voor professionals waarbij de gebruiker het peer review proces van elk artikel op de voet kan volgen. Handige tags zullen helpen om een zeer nauwkeurige selectie te maken in de artikels waardoor het juiste onderzoek snel kan worden gevonden.

Sociaal en interactief

Het portaal is ook bedoeld als sociale mediatool. Alle gebruikers kunnen reacties plaatsen en tweets versturen over bepaalde artikels. Zo wordt de informatie nog beter verspreid over het internet en ontstaan er interacties tussen experts en geïnteresseerden. BRIK zal ook RSS feeds, Twitter links en social bookmarkingtools aanbieden.

Medewerkers

BRIK biedt bijdragen aan van overheidsagentschappen, architectuurfirma's, academici en research groepen. De initiële online aangeboden artikels zullen focussen op gezondheidszorgfaciliteiten, schoolgebouwen en passieve woningen. In de nabije toekomst zal deze lijst echter nog aangevuld worden met andere types van bouwwerken. (LP)

Het Amerikaanse Instituut van Architecten (AIA) en het Nationale Instituut van Bouw Wetenschappen (NIBS) hebben een interactief online portaal uit de grond gestampt waar architecten en bouwwetenschappers gratis toegang krijgen tot research projecten en case studies. Zo meldt Archdaily. De Building Research Information Knowledgebase, afgekort als BRIK, zal informatie beschikbaar maken over alles wat met bouwen te maken heeft. Dat kan gaan van pre-design tot bewoning en hergebruik. Voor en door professionals De bedoeling van dit online portaal is dat research en data op een gemakkelijke en begrijpelijke manier kunnen worden gedeeld. Dit zou moeten leiden tot een beter begrip in de vastgoedwereld van designstrategieën-en innovaties. Het is een website door professionals en voor professionals waarbij de gebruiker het peer review proces van elk artikel op de voet kan volgen. Handige tags zullen helpen om een zeer nauwkeurige selectie te maken in de artikels waardoor het juiste onderzoek snel kan worden gevonden. Sociaal en interactief Het portaal is ook bedoeld als sociale mediatool. Alle gebruikers kunnen reacties plaatsen en tweets versturen over bepaalde artikels. Zo wordt de informatie nog beter verspreid over het internet en ontstaan er interacties tussen experts en geïnteresseerden. BRIK zal ook RSS feeds, Twitter links en social bookmarkingtools aanbieden. MedewerkersBRIK biedt bijdragen aan van overheidsagentschappen, architectuurfirma's, academici en research groepen. De initiële online aangeboden artikels zullen focussen op gezondheidszorgfaciliteiten, schoolgebouwen en passieve woningen. In de nabije toekomst zal deze lijst echter nog aangevuld worden met andere types van bouwwerken. (LP)