Dit nachtkastje is inderdaad belijmd met mahonie fineer, bij ons ook wel eens acajou genoemd. De combinatie van zwarte lijsten met mahonie fineer was populair in het derde kwart van de 19de eeuw. Bij ons is deze stijl beter bekend als de Louis-Philippe stijl, genoemd naar de Franse koning Louis-Philippe, hoewel zijn regering toen af voorbij was.

slaapkamerameublement

Deze nachtkast maakt deel uit van een slaapkamerameublement bestaande uit linnenkasten, een bed, een toilettafel en dergelijke nachtkastjes. Ook de afwerking met een wit marmeren blad is typisch voor dit soort meubels. Deze stijl bleef lang populair, bijna tot rond 1900. De waarde van een enkele nachtkast is gering: 75 euro.

Dit nachtkastje is inderdaad belijmd met mahonie fineer, bij ons ook wel eens acajou genoemd. De combinatie van zwarte lijsten met mahonie fineer was populair in het derde kwart van de 19de eeuw. Bij ons is deze stijl beter bekend als de Louis-Philippe stijl, genoemd naar de Franse koning Louis-Philippe, hoewel zijn regering toen af voorbij was.slaapkamerameublementDeze nachtkast maakt deel uit van een slaapkamerameublement bestaande uit linnenkasten, een bed, een toilettafel en dergelijke nachtkastjes. Ook de afwerking met een wit marmeren blad is typisch voor dit soort meubels. Deze stijl bleef lang populair, bijna tot rond 1900. De waarde van een enkele nachtkast is gering: 75 euro.