Jules De Bruycker.

Op basis van zo'n slechte foto kan ik moeilijk uitmaken of deze tekening daadwerkelijk van de hand van de vermaarde Gentse kunstenaar Jules De Bruycker (1870 - 1945) is. Het zou best van hem kunnen zijn, maar ik zou de prent nog even laten zien aan een museumconservator of kunsthandelaar.

De Bruycker is bekend als etser, tekenaar en aquarellist. Hij wordt als een van dé belangrijkste etsers in Vlaanderen beschouwd. Hij portretteerde graag volksfiguren en Gentse stadsgezichten. Hij maakte ook heel visionaire tekeningen die ons even doen denken aan Bosch en Bruegel. Zijn werk is mooi en gezocht!

Een goeie potloodtekening kan makkelijk 1000 tot 2000 euro opbrengen in een veiling.

Jules De Bruycker.Op basis van zo'n slechte foto kan ik moeilijk uitmaken of deze tekening daadwerkelijk van de hand van de vermaarde Gentse kunstenaar Jules De Bruycker (1870 - 1945) is. Het zou best van hem kunnen zijn, maar ik zou de prent nog even laten zien aan een museumconservator of kunsthandelaar.De Bruycker is bekend als etser, tekenaar en aquarellist. Hij wordt als een van dé belangrijkste etsers in Vlaanderen beschouwd. Hij portretteerde graag volksfiguren en Gentse stadsgezichten. Hij maakte ook heel visionaire tekeningen die ons even doen denken aan Bosch en Bruegel. Zijn werk is mooi en gezocht!Een goeie potloodtekening kan makkelijk 1000 tot 2000 euro opbrengen in een veiling.