Vivienne Westwood krijgt stukje regenwoud cadeau

Actrice Pamela Anderson wist perfect waarmee ze haar goede vriendin Vivienne Westwood voor haar 70ste verjaardag kon bedenken: een perceel van het Amazonewoud.

Vorige vrijdag 8 april vierde modeontwerpster Vivienne Westwood haar 70e verjaardag. Het origineelste cadeau kwam uit de hoek van actrice Pamela Anderson. Zij klopte aan bij de Britse liefdadigheidsorganisatie Cool Earth om haar goede vriendin een regenwoudperceel van ongeveer 28 hectare – of 45 voetbalvelden – te schenken.

Het gebiedje ligt in de Asháninka-regio in Peru en zal, volgens de organisatie, voortaan “18.200 ton CO2 op de goede plaats houden”.

Klinkt als het perfecte geschenk voor Westwood, die naast een vurige haardos ook een vurige passie heeft voor het milieu. Pammie was alvast tevreden over haar originele idee: “Ik ben heel blij om Cool Earth te steunen en Vivienne zo’n geweldig regenwoudcadeau aan te bieden. Ze is een van mijn favoriete personen”, aldus de Baywatch-actrice.

De twee werden boezemvriendinnen – we konden hem niet laten liggen – sinds Westwood Anderson vroeg voor een van haar reclamecampagnes en zelfs op de catwalk van haar collectievoorstelling in 2009.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content