Topmodel Doutzen Kroes verklapt beautygeheim

© Reuters

Op haar programma: veel sporten én shakes. Kies daarenboven niet voor voor de hand liggende sporten, maar stap eens buiten de ‘lijntjes’ en kies voor boksen of intensief touwtjespringen.

Benieuwd naar ‘inside tips & tricks’ over hoe modellen hun lichaam in vorm houden? In het januari-nummer van de Britse Vogue verklapt het Nederlandse topmodel Doutzen Kroes enkele van haar beautygeheimen. En wat blijkt: veel sporten en fruitsapjes drinken is essentieel.

Om in vorm te blijven kiest Doutzen Kroes voor minder voor de hand liggende sporten: touwtjespringen en boksen. “Ik hou van zware trainingen en flink zweten”, aldus het Nederlandse topmodel aan de Britse Vogue. “Het makkelijke aan touwtjespringen is dat je het touw overal met je kan meenemen. Dus overal waar ik ga heb ik het bij me”, zegt Doutzen.

Bovendien beoefent ze deze sporten liefst buiten voor een goede dosis frisse lucht. Maar ook hardlopen kan het topmodel wel bekoren en dat liefst in New York langs de Hudson River. “Als ik wat rustiger wil sporten, dan beoefen ik pilates. Dat is goed voor mijn houding”.

Gezonde sapjes

Naast het intensief sporten, drinkt Doutzen elke ochtend drie gezonde shakes. Iedere ochtend staat ze in de keuken om sapjes te bereiden. “Wanneer ik net uit bed ben, pers ik eerst een citroen, een grapefruit en sinaasappel voor mezelf en mijn gezin”, onthult Doutzen aan de Britse Vogue.

Meteen daarna nipt Doutzen al van haar volgende shake: een mix van green power, wheatgrass, chia seeds en water. Het derde sapje van de dag bevat een banaan, chai seeds, cacaobonen, cami en maca oliën. Na haar derde sapje voelt Doutzen zich helemaal opgeladen en kan de dag voor haar beginnen. Maar eerst neemt ze nog even snel een normaal ontbijtje. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content