Zwitserland voor sportievelingen

Mobiele hulp

Waar is het dichtstbijzijnde zwembad? Zijn er redders aanwezig? En hoe warm zijn de baden? Al deze informatie kun je opvragen via je iPhone, dankzij de handige gratis applicatie Badewetter.

Ook wandelaars, sneeuwfanaten en zelfs rotsklimmers kunnen rekenen op een digitale ruggensteun. Swiss Hike biedt 32 wandelingen, inclusief hoogteprofielen, moeilijkheidsgraad en topografische kaarten.

De Mammut Safety App bevat zelfs een kompas, hoogte- en tiltmeter. Citytrippers kunnen gidsjes van de zeven grootste steden van Zwitserland downloaden.

Wie niet in het bezit is van een iPhone, kan op de website van de toeristische dienst terecht voor deze informatie.

InformatieMy Switzerland

Jaar van de wandelaar

Met meer dan 60.000 geel gemarkeerde paden en een uniform uitgezet routenet van SchweizMobil is Zwitserland het paradijs voor wandelaars. 2010 is bovendien het ‘Jaar van de wandelaar’. Reden te meer om te voet het land te ontdekken:

– Rivierroute: tussen Soubey en Saint-Ursanne ligt 15 km meditatief wandelgenot langs de mooiste waterwegen van het land. Hotel du Cerf in Soubey is het ‘basiskamp’ van de visliefhebbers.

– Bergroute: wandeling van 11 km van de Bettmerhorn naar Fiescheralp. Hoogtepunt is de beroemde Märjelensee aan de rand van een gletsjer die een eeuw geleden nog het hele dal vulde.

– Gezinsroute: een lichte wandeling van 6 km door het nationaal park tussen Champlönch en Il Fuorn. Een gps begeleidt de route en vertelt mooie verhalen op kindermaat.

– Rijnpad: langs de oever van de Rijn loopt dit pad van 13 km van Bazel over het platteland naar de Augusta Raurica, het grootste archeologische openluchtmuseum van Zwitserland, met opgravingen uit de tijd van de Romeinen.

InformatieWandern.ch

Rent a Bike

Reserveer online een fiets, tandem of zelfs kinderzitje voor één of meerdere dagen. Er zijn meer dan honderd fietsstations over het ganse land, waar je een tweewieler kan oppikken of afzetten. Prijzen vanaf 25 euro per dag. Kinderen tot en met 16 krijgen 50 procent korting.

InformatieRentabike.ch

Ellen de Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content