Zomerse tochten op de Leie

© MH Michiel Hendryckx

Door de Leiestreek lopen talloze riviertjes en kanaaltjes. Geen betere manier om dat mooie stukje België te verkennen dan vanaf het water.

Boottochten zijn er in de zomer in alle soorten en maten. Zo kunt u een boottochtje maken door het historische centrum van Gent; varen met een speedboot op de Leie al dan niet gecombineerd met een bezoek aan een brouwerij; in een luxesloep dobberen in de streek rond Deinze en Sint-Martens-Latem en onderweg uitstappen om kasteel Ooidonk te bezoeken; een avondtocht in een oude tjalk maken op het kanaal Bossuit-Kortijk. Educatieve tochten zijn ook mogelijk.

Tijdens een elektrische bootroute op het Gavermeer leert u bijvoorbeeld van alles over de drinkwaterwinning, de watervogels en de geschiedenis van het domein. Tijdens een kunstige boottocht tussen Deinze en Latem passeert u het landschap waar zowel schilders als dichters inspiratie vonden. Sportievelingen kunnen op verscheidene plaatsen een kano of kajak huren en er met of zonder begeleiding op uit trekken. (MS)

Info: Toerisme Leiestreek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content