Zandsculpturen op de Veluwe

Nederlanders en het weer, een thema dat past bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Het thema is namelijk “Ik hou van Holland”.

Nederlanders en het weer, een thema dat past bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. Het thema is namelijk “Ik hou van Holland”.

Meerdere onderwerpen die typisch zijn voor Nederland worden uitgebeeld in zand. Denk aan Nederland als waterland, de klompen, tulpen en kaasmarkten. Maar ook bekende Nederlanders (o.a. Piet Paulusma), architectuur, kunst, literatuur, beeldmerken en steden.

Raad het spreekwoord

Een gedeelte is overdekt, dus ook bij slecht weer is het festijn zeker de moeite waard. In dit overdekte deel staan 25 sculpturen die spreekwoorden en gezegden uitbeelden.

Nederlanders en het weer, dat past ook goed bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn: “Ik hou van Holland”. Na een tijd van kou en een paar dagen tropisch warm, lijken de voorspellingen voor komende weken beter te worden. Maar wordt het nu beter weer of “wordt het weer niet goed”?

Wie een zandsculpturenfestijn organiseert wordt ook gelijk een “weerprofeet”. ’t Veluws Zandsculpturenfestijn 2013 werd tijdens de opbouw geteisterd door slecht weer en ook sinds de opening op 20 april 2013 en tijdens de vorige edities werd het weer steeds met veel interesse gevolgd. Dat was ook de reden een speciaal sculptuur hierover te maken.

Vorig jaar trok het evenement 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het Veluws Zandsculpturenfestijn is nog geopend t/m zaterdag 26 oktober 2013. (ANP/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content