Deze internationale ambassadeurs voor de reuzenpanda's zullen in 2013 deel nemen aan de Global Panda Protection Tour, een rondreis waarbij panda's in elf verschillende landen worden bezocht. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de bescherming van bedreigde diersoorten.

Hoe kan je pambassador worden? Door deel te nemen aan de wedstrijd PandaQuest op de ChengduPambassador pagina op Facebook.

In vier regio's worden telkens 24 kandidaten gekozen die mee mogen doen met de halve finales die op vier plaatsen (de VS, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en China) plaatsvinden. Zestien finalisten blijven uiteindelijk over die van 28 oktober tot 16 november naar Chengdu mogen om de panda's te begeleiden in hun natuurlijke leefomgeving.

Daar worden dan uiteindelijk drie winnaars aangesteld als pambassador voor de duur van een jaar. Behalve het deelnemen aan de Global Panda Protection Tour ontvangen zij ook ieder 20.000 dollar om hun ideeën rond de bescherming van panda's in de praktijk te brengen. (MS)

Deze internationale ambassadeurs voor de reuzenpanda's zullen in 2013 deel nemen aan de Global Panda Protection Tour, een rondreis waarbij panda's in elf verschillende landen worden bezocht. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd om aandacht te vragen voor de bescherming van bedreigde diersoorten. Hoe kan je pambassador worden? Door deel te nemen aan de wedstrijd PandaQuest op de ChengduPambassador pagina op Facebook. In vier regio's worden telkens 24 kandidaten gekozen die mee mogen doen met de halve finales die op vier plaatsen (de VS, het Verenigd Koninkrijk, Singapore en China) plaatsvinden. Zestien finalisten blijven uiteindelijk over die van 28 oktober tot 16 november naar Chengdu mogen om de panda's te begeleiden in hun natuurlijke leefomgeving. Daar worden dan uiteindelijk drie winnaars aangesteld als pambassador voor de duur van een jaar. Behalve het deelnemen aan de Global Panda Protection Tour ontvangen zij ook ieder 20.000 dollar om hun ideeën rond de bescherming van panda's in de praktijk te brengen. (MS)