WO I als toeristische attractie

© Westtoer

In 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Nu al is de eerste van zes toeristische autoroutes geopend: de Ypres Salient route.

In 2014 is het honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak.

De Westhoek blijft onlosmakelijk verbonden met die Groote Oorlog en is dan ook al druk bezig met de voorbereidingen van de herdenking.

Zo worden zes toeristische autoroutes ontwikkeld met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. De eerste route, de Ypres Salient, is ondertussen ingewijd. Deze route vertelt het verhaal van het front rond Ieper en brengt de bezoekers langs Tyne Cot Cemetery, het Studentenfriedhof in Langemark, het Memorial Museum Passchendaele 1917, Hill 60 en de John McCrae-site. De andere vijf routes worden in 2013 en 2014 voorgesteld.

Voor alle routes geldt dat ze zijn opgezet rond één thema, ze worden duidelijk aangegeven met zeshoekige borden, lopen in de vorm van een circuit en zijn 65 à 75 km lang.

Wie aan het bezoek een verblijf wenst te koppelen, vindt een overzicht van logeeradressen in de Westhoek op de website. De 56 pagina’s tellende brochure Ypres Salient (6 euro) is te koop bij de diensten voor Toerisme van de Westhoek. Bestellen kan ook via de website. (MS)

Info

100 jaar Groote Oorlog

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content