Wintersporters kunnen nog terecht bij de de skicentra van Maison du Parc, Signal de Botrange, Baraque Michel, Elsenborn en Mont Rigi. Er ligt tussen de 15 en 20 cm sneeuw maar de sneeuwkwaliteit is wat achteruitgegaan door de lichte neerslag van de laatste uren.

Elders in Wallonië is er enkel nog wintersport mogelijk op de pistes van de Baraque Fraiture.

Aangezien de temperatuur in het oosten van België boven het vriespunt blijft, zal de sneeuw papperig worden in de loop van de dag. "Wij zijn geopend voor diegenen die hier al waren. Maar we waarschuwen de mensen die ons bellen dat de sneeuwkwaliteit de komende dagen nog zal verminderen", zegt Alexandre Féchir, uitbater van het wintersportcentrum Signal de Botrange. Het is goed mogelijk dat de andere pistes maandag gesloten zullen zijn, aldus nog Féchir.

Tijdens het skiseizoen 2014-2015 heeft men 34 dagen kunnen skiën. Nadat de centra elf dagen geopend waren tijdens de kerstvakantie, konden ze nogmaals openen vanaf 24 januari. Dit jaar waren alle centra, ook deze in Henegouwen en Namen, geopend.

(Belga)

Wintersporters kunnen nog terecht bij de de skicentra van Maison du Parc, Signal de Botrange, Baraque Michel, Elsenborn en Mont Rigi. Er ligt tussen de 15 en 20 cm sneeuw maar de sneeuwkwaliteit is wat achteruitgegaan door de lichte neerslag van de laatste uren. Elders in Wallonië is er enkel nog wintersport mogelijk op de pistes van de Baraque Fraiture. Aangezien de temperatuur in het oosten van België boven het vriespunt blijft, zal de sneeuw papperig worden in de loop van de dag. "Wij zijn geopend voor diegenen die hier al waren. Maar we waarschuwen de mensen die ons bellen dat de sneeuwkwaliteit de komende dagen nog zal verminderen", zegt Alexandre Féchir, uitbater van het wintersportcentrum Signal de Botrange. Het is goed mogelijk dat de andere pistes maandag gesloten zullen zijn, aldus nog Féchir. Tijdens het skiseizoen 2014-2015 heeft men 34 dagen kunnen skiën. Nadat de centra elf dagen geopend waren tijdens de kerstvakantie, konden ze nogmaals openen vanaf 24 januari. Dit jaar waren alle centra, ook deze in Henegouwen en Namen, geopend. (Belga)