Wintersport in Schotland

Het is eens iets anders, gaan skiën in Schotland. De skigebieden zijn minder groot dan in de Alpen, maar de sfeer is er op en top Schots.

Het is eens iets anders, gaan skiën in Schotland. De skigebieden zijn minder groot dan in de Alpen, maar de sfeer is er op en top Schots.

Sinds de ferrymaatschappij Norfolkline in mei 2009 de lijn opende tussen de havens van Zeebrugge en Rosyth, in de buurt van Edinburgh, is Schotland dichterbij dan ooit. De gloednieuwe ferry Scotish Viking vaart het ganse jaar, dus ook in de winter.

Waarom Schotland niet eens in de sneeuw bezoeken? Voor een citytrip, een korte vakantie en zelfs voor een skireis. In de Schotse Hooglanden zijn er maar liefst vijf volwaardige wintersportcentra: Glencoe Mountain, Glenshee, Nevis Range nabij Fort William, The Lecht en Cairngorm Mountain, nabij het aantrekkelijke skidorp Aviemore.

Het is er minder druk dan in de grote skicentra in de Alpen en de sfeer is op en top Schots. U kunt het skiën combineren met typisch Schotse dingen als whisky, de gezellige pubs, het schitterende landschap en de zuivere lucht.

De Schotse skigebieden zijn minder groot dan die in de Alpen maar de infrastructuur is toch behoorlijk goed en er is op een doordachte manier maximaal gebruik gemaakt van de hoogteverschillen. In elk van de vijf wintersportcentra zijn er voldoende liften en pistes.

Er zijn tientallen kilometers langlaufpistes die over het plateau van de ene naar de andere vallei voeren. Daar vindt u in zowat ieder gehucht een Bed & Breakfast. U kunt ook meerdaagse trektochten ondernemen en voor de echte avonturiers zijn er onderweg berghutten waar u na de skipret lange avonden kan doorbrengen bij het houtvuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content