Een gerechtelijke instantie zal de toelaatbaarheid van dergelijke reizen onderzoeken. De rechterlijke doorlichting komt er na protest tegen het besluit van de Oekraïense regering om de verboden zone van 30 kilometer rond de kerncentrale van Tsjernobyl ook voor het massatoerisme te openen. De nieuwe regeling zou zich vooral willen richten op de bezoekers van Euro 2012 in Polen en Oekraïne.

Volgens het reisbureau zou over twee maanden duidelijk moeten zijn of er al dan niet opnieuw reizen naar het gebied kunnen plaatsvinden. "Een algemeen verbod op de excursies zal zeker niet ingelast worden. Het Tsjernobyl-toerisme brengt daarvoor veel te veel geld op", klinkt het.

Technische bezoeken van wetenschappers en journalisten zijn voorlopig nog steeds toegestaan. In de getroffen zone wonen en werken momenteel nog enkele duizenden mensen. De explosie op 26 april 1986 van kernreactor 4 is de grootste nucleaire ramp tot op heden.

Bron: Belga

Een gerechtelijke instantie zal de toelaatbaarheid van dergelijke reizen onderzoeken. De rechterlijke doorlichting komt er na protest tegen het besluit van de Oekraïense regering om de verboden zone van 30 kilometer rond de kerncentrale van Tsjernobyl ook voor het massatoerisme te openen. De nieuwe regeling zou zich vooral willen richten op de bezoekers van Euro 2012 in Polen en Oekraïne. Volgens het reisbureau zou over twee maanden duidelijk moeten zijn of er al dan niet opnieuw reizen naar het gebied kunnen plaatsvinden. "Een algemeen verbod op de excursies zal zeker niet ingelast worden. Het Tsjernobyl-toerisme brengt daarvoor veel te veel geld op", klinkt het. Technische bezoeken van wetenschappers en journalisten zijn voorlopig nog steeds toegestaan. In de getroffen zone wonen en werken momenteel nog enkele duizenden mensen. De explosie op 26 april 1986 van kernreactor 4 is de grootste nucleaire ramp tot op heden. Bron: Belga