Uluru in Australië gesloten vanwege de regen

© iStockphoto

Het nationaal park Uluru in de Australische outback, ook wel bekend als Ayers Rock, is gesloten omwille van een recordregenval. Op beelden is te zien hoe watervallen van de wereldberoemde rode zandrots naar beneden klateren.

Verder naar het westen zijn ook zogenaamde “flash floods” of vloedgolven geregistreerd. Tientallen inwoners van het stadje Kintore werden daarom geëvacueerd.

Volgens de Australische weerdienst is de regenval van het voorbije kerstweekend erg uitzonderlijk, gemiddeld tweemaal per eeuw. er werd zondag tot 232 mm regen geregistreerd, bij windstoten tot 125 kilometer per uur.

In Kintore, dicht bij de grens met West-Australië, zijn tientallen huizen ondergelopen. Papunya, een stadje op 250 kilometer ten noordwesten van Alice Springs, is volledig afgesloten van de buitenwereld.

Het is niet duidelijk wanneer het nationaal park van Uluru-Katja Tuta – één van de bekendste trekpleisters van Australië – weer zal opengaan. Rangers willen eerst zeker zijn dat de situatie veilig is. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content