Dit zijn volgens Airbnb de trending bestemmingen in 2020

Van Milwaukee in de Verenigde Staten tot Guadalajara in Mexico: dit zijn volgens Airbnb de plaatsen die in 2020 trendy zullen zijn.

Dit zijn volgens Airbnb de trending bestemmingen in 2020
Airbnb

Volgens Airbnb zijn dit de bestemmingen die in 2020 een pak meer toeristen zullen trekken. Ze baseren deze voorpelling op de boekingsgegevens op hun eigen website. Ze zien een duidelijke groei in de belangstelling voor duurzaam toerisme.

1. Milwaukee in Wisconsin, VS © Getty Images

1. Milwaukee in Wisconsin, VS: groei van 729 procent.

Deze historische stad aan Lake Michigan wordt meestal over het hoofd gezien en dat is jammer. Je vindt er uitstekende restaurants en bars, fascinerende culturele attracties waaronder het door de Spaanse architect Calatrava ontworpen Milwaukee Art Museum. Bovendien loopt er rondom de stad meer dan 150 kilometer aan fietspaden. In 2020 vindt de Democratic National Convention er plaats.

2. Bilbao in Spanje © Getty Images

2. Bilbao in Spanje: groei van 402 procent.

Als er één stad is die een radicale transformatie heeft ondergaan is het Bilbao wel en dat is grotendeels te danken aan de komst van één museum: het door Frank Gehry ontworpen Guggenheim Museum. Vroeger was Bilbao een grauwe industriestad, nu een bloeiende culturele hub met als kers op de taart de bekroning als 'European City of the Year' in 2018.

Lees ook: Op citytrip in Bilbao: fluisterend het nieuwe Barcelona genoemd

3. Buriram in Thailand © Getty Images

3. Buriram in Thailand: groei van 383 procent.

In de landelijke provincie Buriram liggen enkele van de mooiste overblijfselen uit de Khmer periode. Het bekendste monument is het Phanom Rung complex dat te vergelijken is met het veel bekendere Angkor Wat in Cambodja.

Lees ook: Thailand van A tot Z

4. Sunbury in Victoria, Australië © Getty Images

4. Sunbury in Victoria, Australië: groei met 363 procent

Niet ver rijden van Melbourne ligt Sunbury, een populaire plaats onder de lokale inwoners om de wijnhuizen, het wild en de Victoriaanse architectuur. In 2020 vindt het belangrijkste cricketkampioenschap ICC T20 World Cup er plaats.

5. Roemenië © Getty Images

5. Roemenië: groei met 298 procent

Roemenië is nog grotendeels onontdekt, maar het land heeft een schat aan bezienswaardigheden: traditionele plattelandsdorpjes, eeuwenoude kastelen, een mooi heuvelachtig landschap en enkele van de meest ongerepte bossen in de wereld. Om die reden staat Roemenië op de vijftiende plaats van de 2018 Environmental Performance Index.

Lees ook: Ontdek wandelwalhalla Roemenië: de mooiste wandeltochten

6. Xi'An in China © Getty Images

6. Xi'An in China: groei met 255 procent

Xi'An is vooral bekend om het terracottaleger dat in 1974 werd ontdekt. De stad zelf wordt wel 'China's openluchtmuseum' genoemd omdat er zoveel historische monumenten te vinden zijn. De hoofdstad van de provincie Shaanxi pakt in 2020 uit met een groot aantal nachtelijke rondleidingen.

7. Eugene in Oregon, VS © Lauram12345, Wikicommons

7. Eugene in Oregon, VS: groei met 213 procent

Eugene is een middelgrote stad met grote ambities. De stad wil in 2020 volledig klimaatneutraal zijn. De stad heeft veel meer grote bedrijven dan je, gezien zijn omgang, zou verwachten. Daardoor is Eugene een culinaire en culturele hotspot geworden. De prachtige natuur rondom de stad biedt bovendien een grote keuze aan outdoorbezigheden.

8. Luxemburg © Getty Images

8. Luxemburg: groei met 167 procent

Omdat Luxemburg aan Belgie grenst weten wij het natuurlijk allang, maar de rest van de wereld begint nu te ontdekken hoeveel het kleine Luxemburg te bieden heeft. Het oude centrum van de hoofdstad staat al sinds 1994 op de Unesco lijst van werelderfgoederen en in de rest van het land tref je leuke dorpjes en stadjes en een mooie natuur waar je allerlei activiteiten kan ondernemen.

Lees ook: Het leukste van Luxemburg

9. Guadalajara in Mexico © Getty Images

9. Guadalajara in Mexico: groei met 158 procent

Guadalajara is na Mexico City de grootste stad in het land en begint langzaam uit de schaduw van zijn grotere broer te kruipen. Het leven is er veel rustiger, maar het aantal bezienswaardigheden is er niet minder: van de koloniale architectuur tot de hipsterwijk Chapultepec en een indrukwekkend aantal festivals en musea. De stad neemt ook de nodige groene initiatieven door onder andere wegen verkeersvrij en enkel toegankelijk te maken voor fietsers en voetgangers.

10. Vanuatu © Getty Images

10. Vanuatu: groei met 140 procent

De Vanuatu archipel wordt gevormd door tachtig eilanden op zo'n 3.000 kilometer van de Australische kust. Je vindt er verlaten stranden, actieve vulkanen, een schitterende ongerepte natuur en bijzondere dieren. Door alle sportieve activiteiten die je er kan ondernemen - van diepzeeduiken tot het beklimmen van een vulkaan - hoef je je er geen seconde te vervelen.

11. Cali in Colombia © Getty Images

11. Cali in Colombia: groei met 137 procent

Bij Cali denkt je wellicht meteen aan de drugshandel, maar ondertussen verdwijnt die slechte reputatie naar de achtergrond en treden de mooie kanten van de stad naar voren. De hoofdstad van de salsa heeft niet alleen een spetterende dansscene, maar ook een rijke Afro-Colombiaanse geschiedenis. Er hangt een elektriserende sfeer door een mix van de Europese, Afrikaanse en Colombiaanse cultuur. Bovendien is de temperatuur er altijd aangenaam omdat Cali op 2.000 meter hoogte ligt.

12. Cape Canaveral in Florida, VS © Getty Images

12. Cape Canaveral in Florida, VS: groei met 136 procent

We kennen Cape Canaveral allemaal van de ruimtevaart. Minder bekend is de heerlijke natuur met zo'n honderd kilometer aan stranden en drie beschermde natuurgebieden: Canaveral National Seashore, Merritt Island National Wildlife Refuge en Sebastian Inlet State Park. Maar in 2020 staat er ook weer een belangrijk ruimtevaartevenement op het programma: in juli gaat het NASA's Mars 2020 Exploration Program van start.

13. Aberdeen in Schotland © Getty Images

13. Aberdeen in Schotland: groei met 119 procent

Aberdeen in het noordoosten van Schotland wordt wel de 'Granite City' genoemd. De stad werd bijna volledig gebouwd van deze witte glanzende steensoort. Je kan er mooie musea en galeries bekijken, heerlijk eten en net buiten de stad liggen langs de ruige kust romantische kastelen en ruïnes. Aberdeen is, net als Eugene in Oregon, druk bezig om de uitstoot van CO2 te beperken.

14. Courtenay in Colombia, Canada © Getty Images

14. Courtenay in Colombia, Canada: groei met 114 procent

Courtenay is een charmant stadje op Vancouver Island, gelegen middenin de prachtige Comox Valley. Het stadje wordt omringd door bergen, alpenweides en leuke hippiedorpjes. Het is een geliefde bestemming voor milieubewuste reizigers omdat Courtenay de nodige inspanningen doet om de uitstoot van CO2 te beperken.

15. Ubatuba in Brazilië © Getty Images

15. Ubatuba in Brazilië: groei met 108 procent

Met meer dan honderd stranden is Ubatuba de surfhoofdstad van de Braziliaanse staat Sao Paulo. Het hele jaar door vinden er surfwedstrijden plaats. Maar je hoeft geen surfer te zijn om in Ubatuba op vakantie te gaan. De kustlijn met stranden en ongerepte regenwouden is perfect om heerlijke wandelingen te maken.

16. Les Contamines-Montjoie in Frankrijk © Getty Images

16. Les Contamines-Montjoie in Frankrijk: groei met 108 procent

Van het warme Brazilië naar het wintersportplaatsje Les Contamines-Montjoie in Frankrijk. Anders dan veel andere wintersportplaatsen bestaat Les Contamines nog voornamelijk uit traditionele boerderijen gebouwd in Savoie-stijl. Vanuit het plaatsje kan je de winter heerlijk skiënen in de zomer klimtochten maken.

17. Tokio in Japan © Getty Images

17. Tokio in Japan: groei met 103 procent

Off-the-beaten-track kan je Tokio moeilijk noemen, maar in de zomer van 2020 vinden er de Olympische Spelen plaats en Tokio doet alle mogelijke moeite om het sportevenement zo klimaatvriendelijk mogelijk te laten verlopen onder andere door gebruik te maken van hernieuwbare energie, openbaar vervoer en voertuigen die weinig energie gebruiken.

18. Kerala in India © Getty Images

18. Kerala in India: groei met 95 procent

Kerala in het zuiden van India is een oase van rust vergeleken met de enorme drukte in andere delen van het land. Het is een betoverende staat met een kust met palmbomen, koffieplantages, meren, bergen en watervallen. Kerala heeft bovendien een Responsible Tourism programma opgesteld om toeristen te stimuleren van de cultuur te genieten en deze tegelijk te beschermen.

Lees ook: Kerala (India): Kleurrijke explosie van cultuur en natuur

19. Malindi in Kenia © Getty Images

19. Malindi in Kenia: groei met 88 procent

Malindi is een laid-back strandplaatsje in een adembenemende natuurlijke omgeving. In Malindi Marine National Park kan je kennismaken met de wereld onderwater en de bijzondere zeedieren die er leven. Vlakbij liggen de beroemde en merkwaardige rotsformaties in de Marafa Depression. Ook de Swahili cultuur is er springlevend waardoor Malindi veel meer is dan de zoveelste kustplaats. Kenia doet ondertussen moeite om het leven op onze planeet te verbeteren door tegen 2021 twintig miljoen bomen te planten.

20. Maastricht in Nederland © Getty Images

20. Maastricht in Nederland: groei met 55 procent

In Maastricht vind je een schat historische gebouwen en interessante musea. Het is bovendien een gezellige, bourgondische stad waar het fijn struinen is door de smalle straatjes. Ieder jaar vindt er in maart de grootste kunstbeurs ter wereld plaats: TEFAF.