10 dingen die je moet doen in Noord-Ierland

10 dingen die je moet doen in Noord-Ierland
© GF

Lees ook:

50 prachtige plaatsen in Ierland en Noord-Ierland

10 maal eigenzinnig overnachten in Noord-Ierland

Voor meer inspirerende reisverhalen, originele lijstjes, beeldreportages, de leukste adresjes en dagelijks reisnieuws, like ons op Facebook.

1. The Gobbins Cliff Path © GF

Het spectaculaire boven en langs de zee slingerende wandelpad The Gobbins Cliff Path werd in 1902 aangelegd, maar moest in 1954 gesloten worden. De 2,5 kilometer lange Gobbins is na een grondige opknapbeurt opnieuw toegankelijk.

2. The Dark Hedges © GF

Deze indrukwekkende oprijlaan naar Gracehill House behoort tot de meest bezochte en meest gefotografeerde plekjes in Noord-Ierland. Dat de laan in Game of Thrones figureerde als King's Road zal daar zeker mee te maken hebben.

3. Giant's Causeway © GF

Het meest Noordelijke punt van Ierland, 'Causeway Coast' behoort tot de topattracties van het eiland en werd uitgeroepen als UNESCO Werelderfgoed. Duizenden jaren waren nodig om deze spectaculaire kustlijn te maken tot wat ze vandaag is. De Giant's Causeway is een geologisch wonder, één van de meest bijzondere rotsformaties die er bestaan op aarde.

4. Carrick-a-Rede © GF

Via de hangbrug Carrick-a-Rede kan je vanaf het vasteland naar het kleine eilandje Carrick Island wandelen. De brug is 20 meter lang en hangt 30 meter boven de zee.

5. Dunluce Castle © GF

Dunluce Castle, gebouwd rond 1500, maakte veel mee in zijn lange geschiedenis: geweld, intriges, opstanden en een zware storm die een deel van het kasteel in de zee deed verdwijnen. De romantische ligging, op een klif boven de zee, zorgt ervoor dat het een geliefde plek voor toeristen en fotografen is.

6. Glens of Antrim © GF

In dit prachtige gebied met negen door gletsjers gevormde valleien die eindigen bij de kust kan je prachtige wandelingen maken.

Glens of Antrim © iStockphoto

7. Titanic Belfast © GF

Nergens in de wereld speelt de Titanic een grotere rol dan in Belfast. En dat is dan ook de stad waar in 2012 het Titanic Museum de deuren opende. Het museum ligt in de zone van de voormalige scheepswerven van Belfast en ziet eruit als een ster, gevormd uit vier voorstevens van schepen.

8. Knusse pubs en restaurants © iStockphoto

De keuze aan gezellige pubs en restaurants is groot in Noord-Ierland. Je kan er terecht voor heerlijke lokale maaltijden, vergezeld door een koel glas bier.

9. Bushmills Whiskey © GF

Heerlijk om de dag af te sluiten met een lekkere whiskey of echte Irish coffee in de bekende whiskey stokerij Bushmills Distillery.

10. Bijzondere accommodaties © GF

Van kastelen met spoken tot knusse cottages aan de Causeway kust: in Noord-Ierland vind je overal originele adresjes om te overnachten zoals deze 10.