Toerisme in Europa blijft groeien

© Reuters

Het aantal internationale aankomsten in Europa is in 2012 met vier procent gestegen ten opzichte van 2011.

Dat meldt Toerisme Vlaanderen in een persbericht naar aanleiding van de jaarlijkse bijeenkomst van onderzoekers van alle Europese toerismeorganisaties in Brussel.

Het aantal toeristen dat voor Europa kiest, zal de komende jaren nog blijven groeien, al zullen de Aziatische bestemmingen voor veel concurrentie zorgen.

Meer toeristen uit Rusland

Europa blijft zeer in trek bij de internationale toerist, zegt Toerisme Vlaanderen, dat zich baseert op de cijfers van de European Travel Commission (ETC). In 2011 waren er zeven procent meer internationale aankomsten, in 2012 vier procent meer.

“Zowel de klassieke Europese bestemmingen zoals Duitsland en Spanje, als de relatief nieuwe bestemmingen zoals IJsland en Litouwen laten mooie groeicijfers optekenen”, legt Toerisme Vlaanderen uit. Het aantal Russische toeristen in Europa blijft het sterkste stijgen.

Tijdens de eerste tien maanden van 2012 bleef het aantal toeristen in Vlaanderen ongeveer gelijk met dezelfde periode van het jaar ervoor, voegt woordvoerder Stef Gits nog toe.

Europa als sterk merk

Peter De Wilde, administrateur-generaal van Toerisme Vlaanderen en voorzitter ad interim van ETC, waarschuwt in het persbericht wel dat Europa niet op zijn lauweren mag rusten. “Het is van het allergrootste belang dat de nationale toeristische organisaties de krachten bundelen en 300 procent inzetten op Europa als een sterk merk.”

De United Nations World Tourism Organization verwacht dat Europa de komende jaren meer internationale toeristen blijft aantrekken.

“Tegen 2030 zal Europa de helft meer internationale aankomsten realiseren dan vandaag, maar de grootste groei wereldwijd zal op rekening van Azië staan. Daar zal het aantal buitenlandse toeristen 2,5 keer hoger liggen dan vandaag.” (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content