Tips voor de herfstvakantie

De kinderen hebben weer bijna herfstvakantie. Tijd om erop uit te trekken. De website HolidayCheck zet een aantal leuke uitstapjes in Nederland en BelgiÑ’ op een rij.

Uitwaaien aan de Noordzeekust Pak uw muts, sjaal en waterdichte jas in en ga een weekend uitwaaien langs de Noordzeekust. Het strand is de ideale plek om de oer-Hollandse activiteit vliegeren uit te oefenen.

Overnachtingstip: Hotel Zeebergen

Terug in de tijd U waant zich honderd jaar terug in Volendam, met de prachtige haven waar de bootjes af en aan varen naar het afgelegen Marken. Ontdek Volendam met zijn visserstraditie, pittoreske huisjes en klederdracht.

Overnachtingstip: Hotel Marinapark Volendam

De buitenlucht opzoeken

Net over de grens in Nederlands-Limburg ligt het heuvelrijke en zeer afwisselende natuurgebied ‘de Brunsemmerheide’. De 7 kilometer lange wandeling ‘De Rode Loper’ is ideaal voor kinderen. Overnachtingstip: Hotel SnowWorld in Landgraaf.

Venetië van het noorden

De binnenstad van Brugge is een monument op zich waarin u kan verdwalen. Gelukkig is er een speciale wandeling waar alle toeristische trekpleisters aan bod komen en de geschiedenis van de stad wordt toegelicht.Tevens wordt er door leuke zoekopdrachten en weetjes rekening gehouden met kinderen.

Overnachtingstip: Hotel Novotel Brugge Centrum

Creabea

Amsterdam heeft veel meer te bieden dan een rondvaart over de grachten. Speciaal voor kinderen is er bijvoorbeeld het filmfestival Cinekid, en de kinderworkshop ‘ontwerp je eigen tas’. Voor de ouders is een gezellige high tea in het hartje van de stad een aanrader. Of wat dacht u van een workshop ‘smartlappen zingen’ op de Zeedijk.

Overnachtingstip: Hotel Mövenpick Amsterdam

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content