Tien unieke vervoermiddelen op reis

1. Bamboe trein (norry) in Cambodja Een rit met deze trein is alles behalve comfortabel: langzaam, hobbelig en warm. Maar het is ook een geweldige manier om het Cambodjaanse landschap te ontdekken en in contact te komen met Cambodjanen die deze trein gebruiken om naar hun werk te reizen.

2. Tuktuk in India en Thailand Deze gemotoriseerde driewielers komen oorspronkelijk uit Thailand, maar worden ondertussen ook gebruikt in India, Laos, Cambodja, Pakistan en Nederland.

3. Junk Boat in Hongkong Junk Boats zijn eeuwenoude Chinese zeilboten uit de tijd van de Han dynastie. Tegenwoordig worden ze gebruikt voor toeristische tochtjes door Victoria Harbour vooral tijdens de avond.

4. Tocht op een olifant in Phuket, Thailand Voordat Phuket een populaire toeristische bestemming was leefden er hordes wilde olifanten. Tegenwoordig kunnen toeristen een tochtje maken op de rug van deze dieren. De opbrengsten komen voor een deel ten goede aan het beschermen van de olifanten in Thailand.

5. Zorbing in Nieuw-Zeeland Bungee-jumping, white-water rafting en skydiving komen allemaal van oorsprong uit Nieuw-Zeeland en dat geldt ook voor deze nieuwe sport zorbing. U rolt dan in een enorme opblaasbare bal de heuvel af.

6. Hondensledetocht in Noorwegen Een tocht met sledehonden kunt u niet op veel plaatsen maken, maar wel in het noorden van Noorwegen. Op een slee voortgetrokken worden door een span van vier of zes honden door de schitterende landschappen van de nationale parken Svartisen en Jotunheimen is een onvergetelijke ervaring.

7. Totora boot op het Titicacameer in Bolivia Rond het Titicacameer in Bolivia leeft de Uros-stam. De leden van deze stam gebruiken al sinds de Incatijd boten die lijken op draken om boze geesten te verjagen. Deze lichte boten gaan sneller dan u zou verwachten.

8. Chicken bus in Guatemala Oude schoolbussen uit de Verenigde Staten worden in Gautemala gebruikt als openbaar vervoermiddel. Ze dragen de bijnaam ‘chicken bus’ omdat ze altijd overvol zitten met mensen, geiten en kippen. Daarin proeft u wel de sfeer van het echte leven in Guatemala.

9. Felucca in Egypte Vroeger waren Felucca’s – traditionele Egyptische zeilboten – het enige vervoermiddel op de Nijl. Tegenwoordig worden ze vooral gebruikt voor toeristen die er meerdaagse tochten op kunnen maken.

10. Kamelentocht in Jordanië Een tocht op de rug van een kameel door de rode woestijn Wadi Rum vormt het hoogtepunt van een reis door Jordanië. Toeristen kunnen meerdaagse woestijntochten maken en onderweg overnachten bij de zeer gastvrije Jordaanse Bedoeïenen.

Maaike Schwering

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content