Theater op de Markt in augustus in Hasselt

De zomereditie van Theater op de Markt, een groot openluchttheaterfestival, vindt deze zomer van 6 tot en met 10 augustus plaats in Hasselt. Op het programma staan heel wat gerenommeerde gezelschappen uit binnen- en buitenland. Het festival is inmiddels aan zijn dertiende editie toe.

De karavaan van Theater op de Markt, een organisatie van het Limburgse provinciebestuur en het Provinciaal Domein Dommelhof in Neerpelt, houdt op 11 mei al voor een eerste keer halt in Eksel en op 12 mei in Lommel. De karavaan biedt telkens een goed gevuld avondprogramma van openluchttheater.

Voor de dertiende editie van Theater op de Markt staan er zowel nieuwe creaties van internationale gezelschappen als wervelend straatspektakel, acrobatie, vuurcreaties en pleinvoorstellingen geprogrammeerd. Het programma “staat bol van kwaliteit, originaliteit en vernieuwing”, aldus de initiatiefnemers.

Het evenement wil een breed publiek bereiken en wordt tot de Europese top van straattheaters gerekend. De voorbije edities waren telkens goed voor duizenden liefhebbers van straattheater.

Meer informatie

Theater op de Markt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content