Texel op Lonely Planets “Best in Europe” lijstje

© N. Hagenhoppe

Lonely Planet publiceert jaarlijks een Europese top 10 van ‘niet te missen’ bestemmingen waarin Texel dit jaar voor het eerst is opgenomen. Voor het samenstellen van de lijst gaan de Lonely Planet-auteurs op zoek naar verborgen pareltjes, verrassende steden, onontdekte stranden, hippe plekken om te eten, drinken en logeren en bestemmingen die ideaal zijn voor gezinsvakanties.

Snelle veerdienst

De belangrijkste reden om Texel een plek in de top 10 toe te kennen, is de ‘overvloed aan ervaringen’ die je er als reiziger kunt opdoen. Texel is ‘Nederland in het klein’ en biedt op een beperkt aantal vierkante kilometers een ongekende diversiteit in landschap – van ongerepte, rustige stranden tot natuurgebieden, duinen en dennenbossen.

Daarnaast pakt het eiland volgens de rapporteurs van Lonely Planet deze zomer enorm uit met festivals en evenementen – van muzikaal tot culinair en van cultureel tot sportief. De Texelse eilandkeuken, waarin lokale producten een grote rol spelen, wordt eveneens geroemd.

Ook wordt Texel aangeraden vanwege de aanwezigheid van kleinschalige, luxueuze hotels en de snelle en frequente veerdienst. De ligging aan Werelderfgoed Waddenzee draagt bij aan de unieke status van het eiland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content