Sydney Opera House wordt voor meer dan 130 miljoen euro gerenoveerd

© iStockphoto

De Sydney Opera House, de populairste toeristische attractie in Australië, wordt de komende zes jaar gerenoveerd. De staat New South Wales investeert 202 miljoen Australische dollar (139 miljoen euro) in het iconische gebouw, aldus de overheid.

Er zullen aanpassingen komen in de concerthal, de foyer en de ingang, aldus vicepremier van New South Wales Troy Grant. De staat zal in totaal 202 miljoen dollar investeren in de verbouwingen.

Het operagebouw, dat geregistreerd is als Unesco-werelderfgoed, krijgt jaarlijks 8,2 miljoen bezoekers over de vloer. Het is zo de meest bezochte bezienswaardigheid in Australië.

De renovaties zullen in fases gebeuren, en van start gaan in mei 2017, aldus CEO van de Opera House Louise Herron tijdens een persconferentie. Er zal ook een creatief centrum voor kinderen worden bijgebouwd, er komt een extra publieke ruimte onder de trappen van het gebouw en een functiecentrum met een uitzicht op de Sydney Harbour Bridge.

De renovatie wordt de grootste aanpassing aan het gebouw sinds het in 1973 geopend werd. De Sydney Opera House draagt jaarlijks voor 775 miljoen dollar (535 miljoen euro) bij aan de economie van New South Wales. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content