Goed nieuws dus voor de leden van de drie watersportclubs en surfschool. Maar ook niet-leden kunnen de Noordzee actief exploreren. Om sportmateriaal te huren of lessen te volgen hoef je geen lid te zijn (al hebben leden wel meer voordelen), de surfschool werkt zonder lidmaatschap.

Nieuwe surfvarianten

Alle brandingsporten zijn toegelaten, van surfen, kitesurfen, zeilen, suppen en golfsurfen tot kajakken, kanovaren en andere watertoeren. Nieuw zijn foil-surfen, hydrofoil-kitesurfen en wingsurfen. Een foil-surfboard heeft een hydrofoil waardoor het boven het wateroppervlak zweeft en je verschillende snelheden kan halen. Wingsurfen is dan weer een kruising tussen windsurfen, kiteboarden en golfsurfen waarbij je met een licht, opblaasbaar zeil op een foil-surfboard staat.

VisitKoksijde
© VisitKoksijde

Wat de veiligheid betreft: er zijn natuurlijk redders maar check vooraf ook de coronamaatregelen en reserveer online.

Lees ook:

Vijver, rivier of kanaal: 10 plekken waar je kunt genieten van een idyllische zwemervaring

Zo mooi is de Belgische kust

De mooiste wandelroutes langs de kust

Goed nieuws dus voor de leden van de drie watersportclubs en surfschool. Maar ook niet-leden kunnen de Noordzee actief exploreren. Om sportmateriaal te huren of lessen te volgen hoef je geen lid te zijn (al hebben leden wel meer voordelen), de surfschool werkt zonder lidmaatschap.Nieuwe surfvariantenAlle brandingsporten zijn toegelaten, van surfen, kitesurfen, zeilen, suppen en golfsurfen tot kajakken, kanovaren en andere watertoeren. Nieuw zijn foil-surfen, hydrofoil-kitesurfen en wingsurfen. Een foil-surfboard heeft een hydrofoil waardoor het boven het wateroppervlak zweeft en je verschillende snelheden kan halen. Wingsurfen is dan weer een kruising tussen windsurfen, kiteboarden en golfsurfen waarbij je met een licht, opblaasbaar zeil op een foil-surfboard staat. Wat de veiligheid betreft: er zijn natuurlijk redders maar check vooraf ook de coronamaatregelen en reserveer online.