Solo rondreizen door Nepal verboden na moord op Belgische toerist

© Reuters

Bij avontuurlijke reizigers is het al jaren populair: in je eentje door de Nepalese Himalaya rondtrekken. Maar vanaf september mag dat niet meer.

In juni werd het lichaam terug gevonden van een 23-jarige Belgische toerist. Ze trok alleen door het Langtang National Park in Nepal, een populaire bestemming bij wandelaars. Maar de laatste tijd niet meer veilig voor vrouwelijke reizigers. In december van vorig jaar werden een Koreaanse en Amerikaanse reizigster kort na elkaar lastig gevallen.

Het is niet duidelijk waarom de Belgische vrouw werd vermoord. Ze is niet seksueel misbruikt en ook niet beroofd. Maar de Nepalese overheid wil dit soort ernstige incidenten in de toekomst voorkomen.

Daarom is het vanaf september verplicht om een gids of een drager mee te nemen wanneer een toerist alleen in de Himalaya rond wil trekken. Deze maatregel heeft het bijkomende voordeel dat er meer lokale inwoners aan een baan geholpen kunnen worden.

Veel duurder zal de reis er niet door worden. Het inhuren van een gids of drager kost maar tien dollar per dag. De overheid verwacht daarom niet dat het aantal toeristen zal afnemen door deze veiligheidsmaatregel. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content