Slow Cabins: slapen in niemandsland

Logeren in de vrije natuur, op een geheime locatie, houdt de belofte van ultieme, coronavrije onthaasting in. Wij namen onze intrek in een volledig ecologisch huisje met alle nodige voorzieningen (en jawel, daar hoort ook een barbecue bij) middenin een knapperig groene wei, bij een beschermd bos- en heidegebied.

Locatie: De omschrijving ‘alleenstaande eco cabin op een geheime locatie in ongerepte natuur’ dekt volledig de lading. Onze Slow Cabin staat in België in een knapperig groene wei, naast een beschermd bos- en heidegebied. Het concept van dit logeeradres draait om privacy, eenvoud en basic comfort met low impact. Onthaasten dus: er is geen internet of televisie. Twee weken voor vertrek krijg je het adres, alsook informatie over wat er in de omgeving allemaal te beleven valt.

Ideaal voor: Natuurliefhebbers die graag een willen worden met de natuur of koppels/gezinnen die nood hebben aan us-time. Er is ook een formule voor bedrijven die op deze manier willen vergaderen.

Stijl en inrichting: Naast zelfvoorzienend is de cabin ook klein (34 tot 39 vierkante meter), er is dus weinig plaats voor bagage. Ook de inrichting is minimalistisch: enkel het hoogstnoodzakelijke om optimaal te kunnen onthaasten. Minder prikkels betekent meer rust en minder keuzestress.

Service en activiteiten: Alle Slow Cabins volgen het principe van circulair ecodesign: zo laag mogelijke impact op de omgeving, minder afval en een langer leven voor de cabin. De cabin is zelfvoorzienend, wat ook wil zeggen: minder zonne-energie en water in de winter (geen paniek: er is een noodgenerator). Privacy heb je voor 100 procent: je laat jezelf binnen met een code. Je wagen mag niet voor de deur (wel op een parking verderop) – uit respect voor de omgeving en je uitzicht – maar je hoeft niet te zeulen met kookgerei, barbecue, bed- en badlinnen of ligstoelen: dat is allemaal aanwezig.

Kamers: Er zijn drie soorten cabins: voor 2 tot 3 personen, voor 3 à 5 personen (of twee koppels) of om te vergaderen. Inclusief (wijds zicht op de) groene omgeving, comfy badkamer, keuken en terras.

Eten & drinken: Er is een slim ingerichte keuken met kookgerei en basisingrediënten waar je je eigen slow food kunt bereiden, maar je kunt ook een ontbijtmand of diner aan de cabin laten leveren. Samen met de omschrijving van de locatie krijg je bovendien heel veel tips over restaurants en winkels in de nabije omgeving.

Waar voor je geld: Vanaf 175 euro per nacht voor een koppel, voor een gezin 185 per nacht of voor bedrijven 295 euro per dag. Het totaalbedrag loopt dus al snel op, maar het scheelt dan weer een slok op een borrel dat je zelf kunt koken en geen vliegtickets hoeft te boeken.

Lees ook:

Slapen in het groen van de Provence: 7 aparte slaapplekken

Kunst al fresco: 13 Belgische musea in openlucht

Van nieuwe treinroutes tot een ultieme spoorgids: 3 tips voor slow travel door Europa

Cabin porn: waarom we dromen van een retraite in het bos

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content