Skiën voor beginners en avonturiers

© GF

De Vogezen, op maar 400 km van Brussel, zijn een ideaal wintersportgebied voor gezinnen met jonge kinderen en voor beginnende skiërs.

Tien skigebieden, 300 kilometer aan skipistes, sfeervolle accommodaties, een prachtig winterlandschap, veel winterattracties voor kinderen en 300 sneeuwkanonnen die zorgen voor voldoende sneeuw: dat zijn de Vogezen op slechts 400 kilometer van Brussel.

Het is een ideaal wintersportgebied voor gezinnen met jonge kinderen en voor beginnende skiers. Ook voor avonturiers is er met uitdagende bezigheden als canyoning, abseilen, ijskarten, off piste skiën voldoende vertier.

De twee grootste skioorden La Bresse en Gérardmer dragen allebei het Famille Plus Montagne label. In La Brusse is er bijvoorbeeld een speciaal recreatiepark Wiidoo Gliss waar kinderen vanaf 18 maanden tot 6 jaar de beginselen van het skiën kunnen leren.

De Vogezen behoren bovendien tot de goedkoopste skigebieden in Frankrijk. Tripadvisor zet La Bresse en Gérardmer zelfs op de eerste en tweede plaats van goedkoopste skibestemmingen in Frankrijk. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content