Skiën in de woestijn

In Dubai moet alles groter, extremer en vooral sensationeler. Niet voor niets wordt Dubai dan ook wel eens ‘het Las Vegas van het Oosten’ genoemd. De laatste extravagante nieuwigheid is een complex met vijf skipistes te midden van de woestijn. Prijskaartje? Zo’n driehonderd miljoen dollar.

Terwijl het buiten 45 graden is, kan je je in de ‘Mall of the Emirates‘ op één van de vijf skipistes uitleven. De pistes zijn goed voor 20.000 vierkante meter sneeuwplezier en bezitten alle mogelijke faciliteiten zoals stoeltjesliften, een bobsleepiste en een ijsbar. Ervaren skiërs komen zeker aan hun trekken op één van de zwarte pistes. Snowboarders kunnen zich dan weer uitleven in het prachtige funpark.

Om de artificiële sneeuw op topniveau te krijgen maakt het Dubai Ski Center gebruik van de nieuwste technieken. Elke nacht worden de pistes opnieuw geoptimaliseerd. Het complex beschikt ook over een eigen skischool.

Deze spectaculaire skipiste ligt in een al minstens even indrukwekkend complex. De ‘Mall of the Emirates’ is zowat het grootste winkelcentrum ter wereld. Het biedt zo’n 223.000 vierkante meter aan winkelplezier en ontspanningsmogelijkheden zoals een theaterzaal, zeventig restaurants, een museum en een bioscoopcomplex. In het complex liggen ook twee hotels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content