Sarkozy geeft startschot bouw Louvre Abu Dhabi

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft het startschot gegeven voor de bouw van het Louvre Abu Dhabi, het eerste algemene museum in het Midden-Oosten. Het project moet in 2012/2013 klaar zijn.

Ook de kroonprins van Abu Dhabi, sjeik Mohammed bin Zayed al-Nahyan, nam deel aan een ceremonie in het luxueuze hotel Emirates Palace om de start van de bouw van het Louvre Abu Dhabi symbolisch te benadrukken, juist voor het einde van het bezoek van Sarko aan de Verenigde Arabische Emiraten.

De twee leiders hebben voor deze gelegenheid een expositie, getiteld “Talking Art: Louvre Abu Dhabi”, ingewijd. Daar worden tot 2 juli werken van het Louvre en andere Franse musea en de eerste aankopen van de collectie van het Louvre Abu Dhabi tentoongesteld.

“Uniek, het project van het Louvre Abu Dhabi is bijzonder en zal dat blijven. Het is niet de bedoeling het Louvre te kopiëren”, verklaarde de voorzitter van het Louvre, Henri Loyrette. “Het Louvre Abu Dhabi is een nieuw museum met een dubbele cultuur en een dubbele traditie”.

Het toekomstige museum maakt deel uit van een enorm cultureel project steunend op de bouw van vier musea en een evenementenhal die het “culturele district” zullen vormen, dat zelf onderdeel van een gigantisch toeristisch complex is.

Foto: Epa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content