Ryanair: “vanaf 10 euro vlucht naar VS”

© Reuters

Volgens Michael O’Leary, topman van Ryanair, zullen binnenkort vluchten tussen Europa en de VS mogelijk zijn vanaf 10 euro.

De Ierse lowcost-luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft nog steeds plannen om vanuit Europa vluchten naar de VS te organiseren. Maar dat zal niet voor de eerste jaren zijn, want momenteel is er een tekort aan langeafstandsvliegtuigen, verklaarde topman Michael O’Leary op een persconferentie in Brussel. Volgens de Ier is een ticket vanaf 10 euro mogelijk.

“De achterstand bij het leveren van langeafstandsvliegtuigen door Boeing en Airbus zal nog minstens drie à vier jaar duren”, luidde het. Zolang zal dus ook Ryanair zijn vluchten beperken tot Europa.

10 euro in economy

Een zitje naar de VS zou mogelijk zijn vanaf 10 euro in economy. Passagiers zouden dan wel moeten bijbetalen voor dingen als drank, eten en films. O’Leary vertelt erbij dat op trans-Atlantische vluchten ook een businessclass nodig zal zijn. Die klasse geeft dan recht op all-in prijzen.

O’Leary liet ook nog verstaan dat hij graag breedbandinternet in zijn toestellen wil aanbieden. “Dat zou interessant zijn voor ons, we verwachten dat de mensen hier graag extra voor zullen betalen”, aldus de topman. Breedband aan boord betekent dat passagiers kunnen werken, maar ook gamen of zelfs porno bekijken, merkt O’Leary op. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content