Routedokter houdt recreatieve routes tiptop

De provincie Antwerpen telt duizenden kilometers fiets-, wandel-, ruiter- en autoroutes. De Routedokter gaat ervoor zorgen dat die routes altijd tiptop in orde zijn.

De provincie Antwerpen telt duizenden kilometers fiets-, wandel-, ruiter- en autoroutes. Die routes permanent comfortabel én veilig houden vormt een hele klus en daar gaat nu een Routedokter voor zorgen.

4.650 kilometer. Dat is momenteel de omvang van het fietsroutenetwerk en de diverse wandelnetwerken – eind deze maand opent TPA nummer 6 – in de provincie Antwerpen.

Alleen al langs de fietspaden staan ruim 15.000 borden en wegwijzers. Tel daar de ruiter- en autoroutes en de ruim 800 zitbanken en picknicktafels bij en het wordt overduidelijk: de recreatieve routes permanent comfortabel en veilig houden vormt een hele klus.

72 uur garantie

Wandelaars of fietsers die onderweg een probleem opmerken, kunnen dit signaleren via het meldingsformulier op www.routedokter.be.

Deze meldingen komen vervolgens terecht bij het onderhoudsteam. Tenzij het gaat om ingrijpende werken, garandeert de Routedokter een oplossing binnen 72 uur.

Hartverwarmend project

Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert noemt het een hartverwarmend project: “Het project ‘Routedokter’ slaat twee vliegen in één klap. De toeristische routes blijven prima onderhouden en het project creëert werkgelegenheid. Een nog betere dienstverlening voor de recreant en een nieuwe, uitdagende job voor een 15-tal langdurig werklozen: alleen tevreden gezichten dus.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content