Retourtje Wenen

© Heidrun Henke

Waar?

De Oostenrijke hoofdstad Wenen.

Waarom?

De Vienna Design Week van 30 september tot 9 oktober, het grootste designfestival in Oostenrijk.

Wat valt er te beleven?

De Passionswege, een samenwerking, met experimenteel karakter, tussen designers en Weense winkels en producenten.

Hotel?

Het Grätzlhotel is geen hotel in de traditionele zin. De kamers zijn niet allemaal in één gebouw, ze liggen verspreid over verschillende wijken of Grätzl, zoals men zegt in Oostenrijks Duits. Grätzl zijn een soort stadjes binnen de stad, met een eigen karakter en charme.

De kamers van het hotel liggen in drie Grätzl: Karmelitenmarkt, Belvedere en – de nieuwste toevoeging – Meidlingermarkt. Die laatste is een kleurrijke markt met eten uit de hele wereld, mensen van alle leeftijden en architectuur uit diverse tijdperken.

Een voormalige lampenwinkel, het vroegere atelier van een modeontwerpster, de werkplaats van een elektricien of een bakkerij, en meer van zulke ruimtes, werden door BWM en Kohlmayr Lutter Architects getransformeerd tot hotelkamers.

Zij waken er telkens over dat de oorspronkelijke charme behouden blijft en dat de kamers een verhaal vertellen. Iedere kamer ziet er dan ook volledig anders uit. Op de website van het Grätzlhotel kunt u de kamer kiezen die qua ligging, sfeer en interieur het beste bij u past.

Dankzij de samenwerking met lokale winkels en restaurants zijn er leuke extra voorzieningen voor de gasten . Zo kan de conciërge een picknickmand samenstellen met verse ingrediënten van de lokale markt of kan hij ervoor zorgen dat u een massage op uw kamer krijgt.

Het Grätzlhotel telt 21 suites, in oppervlakte variërend van 25 tot 40 m2. Prijzen liggen tussen de 120 en 140 euro. Daarbij is het ontbijt niet inbegrepen, maar dat is te krijgen aan één van de drie recepties. (MS)

Gräzthotel, receptie Karmelitermarkt, Große Sperlgasse 6, 1020 Wenen; receptie Belvedere, Favoritenstrasse 17/3-5, 1040 Wenen; receptie Meidlingermarkt, Meidlingermarkt 6-8, 1120 Wenen. Email: hello@graetzlhotel.com, tel. 00 43664 194 50 90

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content