Retourtje Goeree-Overflakkee

© GF

Het najaar, wanneer de grote massa toeristen is verdwenen, is een heerlijke periode om de Nederlandse kust te bezoeken. Landal opende er onlangs een nieuw in de duinen gelegen vakantiepark.

Waar?

Goeree-Overflakkee, het zuidelijkste eiland van de provincie Zuid-Holland.

Waarom?

Het najaar, wanneer de grote massa toeristen is verdwenen, is een heerlijke periode om de Nederlandse kust te bezoeken.

Wat valt er te beleven?

Langs de kust, door de duinen en over het strand lopen talloze wandelroutes en verkeersvrije fietspaden. Na een actieve dag kun je in een strandpaviljoen of in een restaurant in een van de gezellige dorpjes genieten van verse vis of proeven van de befaamde Stellendamse garnalen.

Waar overnachten?

In Landal Strand Resort Ouddorp Duin, dat opende in juli van dit jaar, overnacht je net niet op het strand. Het resort ligt op enkele minuutjes lopen ervan, in een mooi aangelegd duinenlandschap met waterpartijen en vrijstaande villa’s in beige en blauwe tinten en sommige met rieten dak. Vanaf je eigen houten terras met tuinmeubilair, soms met aanlegsteiger, kun je fijn uitkijken over de omgeving.

Retourtje Goeree-Overflakkee
© GF

Er zijn diverse categorieën van villa’s: comfort, luxe, extra luxe en kindervilla’s. Allemaal hebben ze een modern interieur met fraaie belichting, grote slaapkamers, een comfortabele badkamer, een goed voorziene keuken met onder andere een Nespressomachine en een aparte berging met wasmachine.

De luxevilla’s beschikken over een sauna en sunshower. In de kindervilla’s vind je een spellentafel, een vrolijk gekleurde hoogslaper, kinderfauteuils, een traphekje, een commode, een babybedje en het recept voor pannenkoeken op de muur geschilderd.

In het park zijn voldoende faciliteiten om kinderen bezig te houden, zoals een binnenspeeltuin met surfen als thema, een speelduin met klimtoestellen, kinderanimatie tijdens schoolvakanties…, maar niet zo veel dat ze de rust verstoren.

Er is ook meer dan genoeg te doen in de directe omgeving, te beginnen met het uitgestrekte, schone en bijzonder kindvriendelijke strand op loopafstand. Je kunt er wandelen, zwemmen, zandkastelen bouwen, blokarten, vliegeren, paardrijden en nog veel meer. Direct langs het strand loopt een fietspad. Rijtuigen – fietsen, elektrische scooters, segways en e-bikes – zijn te huur in het Landal Park.

Retourtje Goeree-Overflakkee
© GF

De logiesprijzen zijn afhankelijk van de categorie en de grootte van de villa en de periode van het jaar. Er zijn villa’s voor 6, 8, 10, 12 en zelfs voor 24 personen, ideaal voor een hele familie of groep vrienden. (MS)

Landal Strand Resort Ouddorp Duin, Westerweg 18, 3253 LX Ouddorp, +31 (0)187 70 02 22. ouddorpduin@landal.com

Lezerstips

Je moet absoluut de vloed eens meemaken. Omdat de stranden zo vlak zijn, zie je het water gewoon komen aanrollen. Op een kwartier tijd staat het grootste deel van het strand onder water, maar overal is het heel ondiep, dus je kan enorm ver door het water wandelen. Een beetje ten noorden van Goeree-Overflakkee ligt een eilandje, Tiengemeten. Daar kan je prachtige wandelingen maken, je vindt er roofvogels, bevers en mooie natuur. Enkel te bereiken met een veerpont, dat elk uur op het uur vertrekt. (Barbara De Vlam uit Oostmalle)

A Seal in Stellendam laat je duidelijk zien hoe gevonden en zieke zeehonden worden verzorgd. Leuk met kinderen. (Wendy Janssens uit Oostmalle)

Restaurant Zoet of Zout in Stellendam. Heel gezellig terras aan het water en een speciaal interieur. Heel vriendelijke en attente bediening. (Francine Gheyle uit Blankenberge)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content